ارتباط میان صنعت و دانشگاه موضوعی است که از سالهای دور مورد توجه قرار داشته است ولیکن باوجود تلاشهای فراوان انجام شده در جهت نزدیک ساختن این دو نهاد به یکدیگر، این ارتباط با فراز و نشیبهای زیادی مواجه بوده است که نشاندهندهي عدم استفاده طرفین از تمامی ظرفیتهای یکدیگر است.
از این رو دانشگاه خاتم با هدف افزایش نقشآفرینی در عرصهي نوآوری و فناوری و استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای در دسترس برای رفع نیازهای پژوهشی و فناوری صنعت و جامعه و ایجاد هماهنگی و همافزایی فیمابین دانشگاه خاتم و گروه پاسارگاد، در سال 1400 با راهاندازی معاونت طرح و برنامه و پیشبینی وظایف مرتبط با حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه، تصمیم گرفت با سازماندهی جدیدی این موضوع را مجددا به شکلی جدی در دستور کار خود قرار دهد.
در راستای تسهیل و ارتقای ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه و به منظور کمک به رفع نیازهای صنعت و جامعه و افزایش توانمندیهای دانشجویان و فارغالتحصیلان در راستای تامین نیازهای جامعه حوزه ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه خاتم با ماموریتها، وظایف و راهبردهای زیر تشکیل میشود:
ماموريت
- توسعه و تقویت مستمر ارتباط دانشگاه با صنعت به ویژه گروه پاسارگاد با هدف افزایش نقشآفرینی در عرصه نوآوری و فناوری
- استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای دانشگاه خاتم برای رفع نیازهای پژوهشی و فناوری صنعت و جامعه
- ایجاد هماهنگی و همافزایی فیمابین دانشگاه خاتم و گروه پاسارگاد
- ارتقاء دستآوردهای علمی و فناوری و ارتباط با صنایع و همچنین جامعه
- تقویت و بارور کردن بنیه دانش در زمینه نیازهای صنعت و جامعه
هدفها
- استفاده از تواناییها و پتانسیل دانشگاه برای رفع نیازهای پژوهش و فناوری صنعت و جامعه و ارائه خدمات مشاورهای به دستگاههای اجرایی و صنایع کشور
- ایجاد زمینههای لازم جهت تولید و رشد علم و فناوری مورد نیاز کشور با انجام پژوهشهای تقاضامحور، مشتریگرا و اثربخش در جامعه و صنعت با در نظرگیری هدفهای ملی
- ارتقاء کمی و کیفی ارتباط دانشگاه با مراکز اقتصادی و صنایع در سطوح بینالمللی، ملی و استانی
- قانونمندکردن نحوه ارتباط دانشگاهیان با مراکز خارج از دانشگاه
راهبردها
- ترویج و تسهیل ارتباط بین اساتید و دانشجویان با صنایع و سازمانها
- ایجاد مشوقهایی در جهت ترغیب همکاران دانشگاهی به همکاری با صنایع و سازمانها
- معرفی تواناییها و پتانسیلهای دانشگاه با صنایع و سازمانها در برطرف نمودن مشکلات آنها
- حضور فعال در نمایشگاههای تحقیقاتی با هدف ارائه طرحهای تحقیقاتی منتخب دانشگاه
- برگزاری نشستهای مشترک بین اعضا هیأت علمی و مدیران صنایع، مسئولین سازمانها و ... و هیأت مدیرههای شهرکهای صنعتی و کشاورزی
- برقراری ارتباط مؤثر با صنایع برای جذب پروژههای صنعتی، ارتقای کارآموزی و کمک به اجرای قانون استفاده حداکثر از توان فنی و مهندسی و لایحه خرید دانش فنی
- ایجاد تسهیلات در امر بهرهگیری مراکز صنعتی از امکانات دانشگاه و بالعکس
قرار گرفتن دانشگاه خاتم در مجموعه شرکتهای موفق گروه پاسارگاد، فرصت ارزشمند و بینظیری را به وجود آورده است تا با اتکا به ظرفیتهای علمی و دانشی خود، بخش عمدهای از نیازهای حوزههای صنعتی شرکتهای گروه را تامین نماید. از سوی دیگر، شرکتهای گروه پاسارگاد با توجه به دستآوردهای کمنظیر و موفقیتهای ارزشمندشان، میتوانند به عنوان آزمایشگاههای واقعی موفق مورد بازدید و مطالعهي دانشجویان و اعضای هیأت علمی دانشگاه قرار گیرند. با شکلگیری و اثربخشی مجموعه اقدامات انجام گرفته، میتوان الگویی مناسب از ارتباط مؤثر، تعاملی و همافزای صنعت و دانشگاه را ارائه نمود.
شایان ذکر است که بانک پاسارگاد با عضویت در گروه پاسارگاد و بر پایه طرح تجاری تدوینشــده و در راستای کمک به رشد، پیشرفت و آبادانی کشور، کوشیده است در حوزههای تخصصی متنوعی به شرح زیر مشارکت نماید:
- خدمتهای مالی و سرمایهگذاری
- فناوری اطلاعات و ارتباطات
- صنایع معدنی و فولادی
- انرژی
- آموزش عالی و دانش
- سلامت و ارزشآفرینی
شرکتهای ایجادشده از این طریق، با به کارگیری مجرّبترین متخصصان و سرمایههای ارزشمند انسانی قادرند از طریق همافزایی و همکاری و توسعه روابط تجاری خود، برای هممیهنان گرامی خلق ارزش کنند، بهــرهوری را به حداکثر ممکن برسانند و اشتغال پایدار و مولد ایجاد نمایند.
علاوه بر این، بانک پاسارگاد به عنوان بانکی مسئول و پیشرو تلاش کرده است در زمینه دستیابی به خودکفایی و تولید ملی، نقش ویژه و ماندگاری ایفا کند. این امر با توجه به اوضاع خاص اقتصادی کشور و تحریمهای گسترده اقتصادی و مالی تحمیلشده به کشورمان، اهمیتی دوچندان دارد.
بانک پاسارگاد علاوه بر تأمین مالی بنگاههای مختلف اقتصادی و مشارکت فعال در حوزههای سرمایهگذاری در سطح ملی، همچنین تلاش کرده است از طریق شرکتهای گروه و همچنین شرکتهای خصوصی فعال، گامهای بزرگی در راهاندازی و احیای طرحهای بزرگ و ملی معدنی و صنعتی و فناوری در کشور بردارد.
با این رویکرد، مضاف بر ارتباطات موجود و عرصههای همکاری فعلی، طی تعاملات صورت گرفته با هر یک از شرکتهای اصلی گروه، کار شناسایی زمینههای همکاری متقابل و توسعه حداکثری آنها و تنظیم برنامههای اجرایی مناسب در حال انجام است.
محتوای این بخش به زودی تکمیل خواهد شد.
چند مورد شاخص از همکاریهای موفق انجام شده دانشگاه خاتم و شرکتهای گروه پاسارگاد عبارتست از:
- پروژه تحقیق و پژوهش جهت راهاندازی ربات انساننما بابت ارائه خدمات بانکی- فاز اول
این پروژه فاز اول ساخت و راهاندازی یک ربات انساننما برای ارائه خدمات بانکی بود که در سال 1397 به اجرا درآمد.
- پروژه تحقیق و پژوهش برای توسعه نرمافزاری ربات انساننما (ربات Pepper با نام مستعار پاسار) فاز دوم
این پروژه فاز دوم تهیه و راهاندازی یک ربات انساننما برای ارائه خدمات بانکی بود که از 1399/3/1 تا 1399/12/30 به طول انجامید. این پروژه موفق به کسب عنوان طرح برتر در جشنواره پژوهش سال 1400 دانشگاه گردید.
- توسعه همکاری با هلدینگ فناپ و انجام پروژههای متعدد مشترک در حوزه انقلاب صنعتی چهارم (Industry 4.0)
- تولید نیمهصنعتی 3 محصول با تکنولوژی پیشرفته در حوزه مواد ساختمانی، ادوات کوانتومی، بازیافت فلزات در حوزه فناوریهای همگرا
- اجرای پروژههای پژوهشی در زمینههای حسابداری مالی، مدیریت، حسابرسی، کنترلهای داخلی، راهبری شرکتی، سرمایهگذاری، حسابرسی عملیاتی، حسابداری زیستمحیطی و اجتماعی، حسابداری بینالمللی، مشاوره و تهیه صورتهای مالی تلفیقی گروه شرکتها، طراحی سیستم بهای تمام شده برای شرکتها، مشاوره و تجزیه تحلیل صورتهای مالی، مشاوره سرمایهگذاری و سنجش ریسک در بنگاههای اقتصادی
- تدوین برنامه راهبردی و نقشه راه تحقق آن در افق برنامه 5 ساله هفتم در سازمانهای مختلف
- تدوین پروپوزالهای تحقیقاتی برای بخشهای مختلف صنعتی و تولید بانک پروپوزالهای آماده در جهت توسعه کسبوکار در سال پیشرو
- تدوین سناریوهای مختلف و برنامهریزی ورود شرکتهای گروه مالی به بورس اوراق بهادار
- آینده پژوهی در عرصههای مختلف صنعتی از جمله انرژی
- بررسی، تایید و مدلسازی ریسک عملیاتی
- قیمتگذاری اختیار معامله آمریکایی یا رویکرد معادله انتگرال