khatam.ac.ir
کارگاه آشنایی با حوزه تخصصی رباتیک برگزار شد
تاریخ انتشار: سهشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
با حضور اعضای تیم روبوکاپ دانشگاه قزوین (فارال) که صاحب چند عنوان قهرمانی در مسابقات جهانی روبوکاپ هستند، کارگاهی آموزشی برای آشنایی با حوزه تخصصی رباتیک برگزار شد.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی و سایت دانشگاه خاتم، کارگاه «آشنایی با حوزه تخصصی رباتیک» به همت دانشگاه خاتم و با همکاری شرکت داتین و با حضور اعضای تیم روبوکاپ دانشگاه قزوین (فارال) و با مشارکت دانشجویان مهندسی کامپیوتر صبح امروز سهشنبه 30 اردیبهشت ماه در سالن امام رضا (ع) دانشگاه خاتم برگزار شد.
محمدامین قائمی؛ سرپرست تیم تحقیقاتی فارال و مدیر فنی دفتر قزوین شرکت داتین در سخنانی با بیان اینکه دانشگاههای مختلفی در حوزه روبوکاپ در ایران فعال هستند، گفت: دانشگاه خاتم در ابتدای پیوستن به این جرگه قرار دارد و با تجهیزات بسیار مناسب سختافزاری و نرمافزاری که برای دانشجویان خود فراهم کرده است، در صورت وجود پشتکار و انگیزهمند بودن دانشجویانش میتواند به آینده حضورش در این حوزه امیدوار باشد.
وی ادامه داد: شرکت داتین با کمک دانشگاه خاتم برنامهای را با عنوان تحقیقات صنعت و دانشگاه ایجاد کرده و قرار است دانشگاه خاتم نیز به جمع دانشگاههایی که مرکز تحقیقات رباتیک دارند، ملحق شود و قرار است ما هسته اولیه نرمافزاری و تیمی مربوط به این رویداد را بسازیم و آن را تحویل دانشجویان این دانشگاه دهیم. البته دانش الگوریتمی و مطالعه کتابهای مرجع این حوزه از جمله آثار پروفسور محمد قدسی؛ مدیر گروه کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف بسیار یاریرسان است.
قائمی ضمن معرفی تیمهای مطرح روبوکاپ ایران، افزود: باید اذعان کرد که در حال حاضر ما در دوره رکود تیمهای رباتیک و لیگهای روبوکاپ در ایران قرار داریم و این در حالی است که در سالیان گذشته شاهد درخشش بسیار چشمگیر تیمهای ایرانی در مسابقات مختلف جهانی بودیم.
در ادامه زارعی؛ کارشناس ارشد رباتیک و از اعضای تیم فارال که دو نشان قهرمانی را در مسابقات جهانی روبوکاپ کسب کرده است، به معرفی لیگ شبیهساز امداد و نجات که با هدف شرکت در مسابقات جهانی روبوکاپ 2025 برزیل در حوزه تصمیمسازی در مواقع بحرانی مانند زلزله و سیل طراحی شده است، پرداخت.
وی همچنین خطاب به دانشجویان علاقهمند به ورود به حوزه تخصصی رباتیک گفت: اگر بخواهید وارد حوزه رباتیک شوید، میبایست مهارتهای فنی را یاد بگیرید و علاوه بر مباحث تئوری، در حوزههای فنی نیز مسلط و مجهز شوید. مزیت حضور در رقابتهای جهانی رباتیک ارتباط گرفتن با استادن و دانشگاههای تراز اول این حوزه در جهانی است که میتواند افقهای جدید به روی شما بگشاید.
اصغری از دیگر اعضای تیم فارال هم در کارگاه آشنایی با حوزه تخصصی رباتیک، از جمله پیشنیازهای تبدیل یک دانشجو به یک محقق روبوکاپ را داشتن روحیه کار تیمی، دانش جاوا یا پایتون و دانش و بینش الگوریتمیک در او عنوان کرد و با اشاره به تجهیزات بسیار مناسب و پیشرفتهای که در دانشگاه خاتم برای حضور دانشجویان این دانشگاه در مسابقات جهانی روبوکاپ تدارک دیده شده است، گفت: با این اوضاف، موفقیت در این عرصه تنها نیازمند انگیزه برای کار و البته پشتکار زیاد است.
یادآوری میشود، دانشجویان علاقهمند جهت ثبتنام در تیم رباتیک دانشگاه خاتم میتوانند اینجا را کلیک کنند.