EN
سه‌شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۳
صفحه اصلیاخبار
توافق کتابخانه ملی ایران و دانشگاه خاتم برای مبادله و اهدای کتاب
توافق کتابخانه ملی ایران و دانشگاه خاتم برای مبادله و اهدای کتاب
توافق کتابخانه ملی ایران و دانشگاه خاتم برای مبادله و اهدای کتاب
alt
اشتراک گذاری با :

در دیدار مسئولان کتابخانه دانشگاه خاتم با معاون کتابخانه ملی حاصل شد؛

توافق کتابخانه ملی ایران و دانشگاه خاتم برای مبادله و اهدای کتاب

تاریخ انتشار: دوشنبه ۶ آذر ۱۴۰۲

در دیدار مسئولان کتابخانه دانشگاه خاتم با معاون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، دو طرف موافقت خود را برای مبادله و اهدای کتاب اعلام کردند.

به گزارش روابط عمومی و سایت دانشگاه خاتم، با هدف گسترش و تقویت روابط و همکاری‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با کتابخانه دانشگاه خاتم، روز یکشنبه 5 آذر 1402 جلسه‌ای در کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

 

در این جلسه، دکتر عصمت مؤمنی؛ معاون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و خانم‌ها شهرزاد فرداکبری؛ مدیر کتابخانه دانشگاه خاتم و ملیکا خرمشکوه؛ کتابدار کتابخانه این دانشگاه حضور داشتند. این دیدار در راستای استفاده بهينه از ظرفیت‌ها و توانايي‌هاي موجود در کتابخانه ملی، ایجاد روابط مؤثر دانشگاهی و فرهنگی، همکاری‌های علمی، آموزشی و اشتراک منابع اطلاعاتی (اهدا و مبادله) صورت گرفت.

 

دکتر عصمت مؤمنی، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه، گفت: ما از ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی استقبال می‌کنیم و برقراری اینگونه ارتباطات و همکاری‌ها لازمه پیشرفت علمی دانشگاه‌هاست.

 

وی در ادامه، به معرفی خدمات تخصصی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران (نظیر شابک، فیپا، فاپا، ایزو، فراداده، استانداردها و...)، نحوه فعالیت این سازمان و پتانسیل‌های موجود، پرداخت تا برای همکاری‌های بیشتر در زمینه‌های مختلف همفکری و همکاری‌های لازم انجام گیرد.

 

شهرزاد فرداکبری؛ مدیر کتابخانه دانشگاه خاتم در این جلسه نیز بر ضرورت همکاری بین کتابخانه این دانشگاه با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تأکید کرد و گفت: دانشگاه خاتم، دانشگاهی جامع با بیش از هزار دانشجو در 58 رشته است که در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند. رشته‌های روان‌شناسی، زبان انگلیسی، صنایع و برق جزء قدیمی‌‌ترین رشته‌های این دانشگاه محسوب می‌شوند و در حال حاضر نیز رشته‌های مدیریت کسب‌و‌کار (گرایش استراتژی)، علوم مالی (گرایش مالی و مدیریت ریسک)، معماری (گرایش‌های پژوهش هنر، پروژه و ساخت، داخلی و منظر)، مواد، انرژی‌ها و فناوری‌های کوانتومی و نانو مواد به دانشگاه خاتم اضافه شده‌اند که دارای ظرفیت‌های خوبی هستند. همچنین دانشگاه خاتم تاکنون بیش از 2 هزار دانش‌آموخته در رشته‌های مختلف داشته است.

 

فرداکبری در ادامه افزود: کتابخانه دانشگاه خاتم 17 هزار نسخه منبع فارسی و لاتین و تعداد 1668 پایان‌نامه‌ دیجیتال دارد که در دسترس علاقمندان به دانش است. علاوه بر آن، کتابخانه‌ی این دانشگاه، دارای مقالات معتبر پایگاه‌های اطلاعاتی داخلی و خارجی است که در سال جاری امکان دسترسی به تعداد 26 پایگاه اطلاعات بین‌المللی را برای کاربران دانشگاه میسر ساخته است.

 

مدیر کتابخانه دانشگاه خاتم همچنین عنوان کرد: کتابخانه دانشگاه خاتم، تاکنون در سه نوبت به کتابخانه ملی کتاب‌های مازاد بر نیاز خود را اهدا کرده است. با توجه به همکاری‌های صورت گرفته از سوی دانشگاه خاتم، درخواست داریم که کتابخانه ملی نیز روند مبادله کتاب برای غنی‌سازی بیشتر کتابخانه دانشگاه خاتم را تسریع کند. چنانچه برنامه‌ریزی تعریف شده‌ای صورت گیرد، می‌توان در مسیر گسترش ارتباطات، تبادلات فکری، علمی و همچنین مبادله منابع گام برداشت و به این ترتیب دانش‌افزایی موثرتری اتفاق خواهد داد.

 

در ادامه، ملیکا خرمشکوه کتابدار کتابخانه دانشگاه خاتم اشاره کرد: اهدای کتاب به کتابخانه ملی علاوه بر غنی‌سازی مخازن کتابخانه ملی ایران، امکان اهدای کتاب به مناطق مختلف کشور به ویژه مناطق محروم، کم برخوردار و روستاهای دورافتاده را نیز فراهم می‌کند که این امر منجر به ترویج و نهادینه‌ شدن فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین اقشار مختلف جامعه می‌شود.

 

وی افزود: مبادله منابع کتابخانه‌ای، ‌اشتراک‌گذاری اطلاعات و تجربیات، برگزاری سمینارها، کارگاه‌ها، سخنرانی‎ها و نشست‌های مشترک و همچنین بازدیدهای علمی و همکاری‌های دو سازمان می‌تواند به تقویت روابط دوستانه برای منافع دو جانبه و تقویت نقاط قوت یکدیگر مؤثر واقع شود.

 

بر اساس گفت‌و‌گوهای انجام شده با معاون کتابخانه ملی ایران، مبادله و اهدای کتاب به منظور غنی‌سازی منابع کتابخانه‌ای، مورد توافق طرفین قرار گرفت و همچنین مقرر شد ضمن بهره‌گیری از توانایی‌های علمی، پژوهشی و تخصصی طرفین، ‌برگزاری و اجرای دوره‌ها و طرح‌های پژوهشی مشترک با همکاری دو مرکز به انجام برسد.

 

در پایان جلسه، دکتر مؤمنی ابراز امیدواری کرد که با استفاده از ظرفیت و پتانسیل‌های موجود، همکاری و تعاملات سازنده‌ای بین کتابخانه دانشگاه خاتم و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حوزه‌های مختلف برقرار شود.

برچسب‌ها:
دانشگاه خاتم
کتابخانه دانشگاه خاتم
کتابخانه ملی ایران