khatam.ac.ir
با تقدیر از ۶ تن از سرآمدان علمی؛
مراسم بزرگداشت روز معلم در دانشگاه خاتم برگزار شد
تاریخ انتشار: چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
مراسم بزرگداشت بزرگداشت روز معلم و تقدیر از سرآمدان آموزشی دانشگاه خاتم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی و سایت دانشگاه خاتم، مراسم بزرگداشت روز معلم چهارشنبه 10 اردیبهشتماه با حضور دکتر مجید قاسمی ریاست دانشگاه خاتم، معاونین، مدیران و اعضای گروههای علمی این دانشگاه در محل سالن آمفی تئاتر برگزار شد.
دکتر قاسمی در سخنانی در این مراسم با تبریک به مناسبت فرا رسیدن روز معلم و تمجید از مقام معلمان و استادان به ویژه استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه خاتم، بر حکمت بنیان بودن این دانشگاه به عنوان راهبردی نظری و عملی تاکید کرد و گفت: حکمت بنیان بودن یک نهاد علمی به معنی جمعآوری دانش و معلومات و اطلاعات و همچنین قدرت تجزیه و تحلیل و نتیجهگیری از تحلیل دادهها بر مبنای عقلانیت است و همین حضور عقل و خرد در این مسیر است که میتواند ما را به سمت صلاح و رستگاری پیش ببرد.
وی با اشاره به جایگاه فیلسوفانی مانند ابن سینا در پایهگذاری حکمت نظری و عملی در تمدن آن زمان، افزود: امروز هم حکمای غربی به اهمیت مفهوم خرد پی بردهاند؛ آنها معتقدند که سه گروه از اهل دانش فاقد عقل و خردند؛ گروه اول کسانی که دانش منسوخ دارند، گروه دوم کسانی که دانش انباشته دارند ولی از آن استفاده نمیکنند و گروه سوم کسانی که دانش روز دارند و از آن استفاده هم میکنند اما نه در جهت خیر عمومی. ما در دانشگاه خاتم هدفمان استفاده از دانش روز در جهت خیر عمومی است.
رئیس دانشگاه خاتم همچنین گزارشی از روند فعالیتهای اجرایی و عمرانی برای ساخت و تکمیل پردیس دانشگاه خاتم در محدوده شهر جدید پردیس ارائه و ابراز امیدواری کرد با پشتیبانیهای مالی گروه مالی پاسارگاد، این مجموعه تا سال 1405 مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
دکتر قاسمی همچنین با اشاره به برنامه راهبردی تعیین شده برای دانشگاه خاتم که مشتمل بر 300 موضوع کلیدی برای تمرکز اساتید روی آنهاست، خطاب به و اعضای هیئت علمی این دانشگاه گفت: با یاری خداوند اکنون امکانات فیزیکی برای توسعه علمی دانشگاه تا اندازه زیادی فراهم شده است و حالا نوبت شماست که گامهای مهم خودتان را برای تحقق اهداف دانشگاه بردارید.
وی همچنین با اشاره به اینکه خود از کلاس هفتم به صورت رسمی کار معلمی را شروع کرده است، به نقل خاطراتی از دوران تدریس خود با وجود مشقات مالی که آن زمان وجود داشت، پرداخت و نقش معلمان را در تعیین مسیر زندگی دانش آموزان بسیار مهم ارزیابی کرد.
در این مراسم همچنین چند تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه خاتم به بیان نکاتی پیرامون وضعیت فعلی و نیز مطلوب دانشگاه پرداختند. دکتر نکیسا هدایتزاده؛ عضو هیئت علمی و مدیر گروه هنرهای معماری و پژوهشی با اشاره به برخی ویژگیهای نظام آموزشی استاد / شاگردی در قدیم، نقش معلم را در چنین نظامی فراتر از انتقالدهنده دانش و به مثابه یک الگو توصیف کرد و در مقابل نقش معلمان را در نظام فعلی صرفاً عرضه کننده کالایی به نام دانش دانست و بر لزوم استفاده از برخی ویژگیهای مثبت نظام پیشین (استاد / شاگردی) حتی در عصر هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت: با ظهور هوش مصنوعی، انتقال دادهها و اطلاعات به ماشینها واگذار شده و این میتواند به فرصتی برای معلمان تبدیل شود که نقش راهبری خودشان را ایفا کنند.
دکتر پژمان عابدیفر؛ عضو هیئت علمی و استادیار گروه مدیریت مالی دانشگاه خاتم نیز در سخنانی به برخی چالشهای آموزش عالی در عصر هوش مصنوعی پرداخت و در ادامه مواردی مانند نگرانیهای اجتماعی و اقتصادی ناشی از تحولات بازار کار به دلیل از بین رفتن فرصتهای شعلی موجود و نیز تهدیدهای کلان ناشی از کاهش رشد اقتصادی و افزایش فاصله با کشورهای پیشرفته را از جمله چالشهای عمومی در این حوزه برشمرد و الزامات سیاست دانشگاه را در مواجهه با این چالشها نیز مورد اشاره قرار داد.
سیدحسین رضوی حاجیآقا مدیر پژوهش دانشگاه خاتم نیز در سخنانی ضمن ارائه گزارشی مختصر از رویداد «سفر فناورانه» که با همکاری این دانشگاه و شرکت داتین و با مشارکت 60 دانشجو از چندین دانشگاه کشور برگزار میشود، بر لزوم مشارکت دانشگاه خاتم در برگزاری چنین رویدادهایی تاکید کرد.
مراسم بزرگداشت روز معلم در دانشگاه خاتم با تقدیر از «سرآمدان آموزشی» دانشگاه و اهدای لوح سپاس به 6 نفر از اعضای هیئت علمی این دانشگاه به شرح زیر پایان یافت: دکتر سیدرضا جلال زاده (گروه مدیریت)، دکتر مریم دانشور (گروه مدیریت)، دکتر محمد مروتی (گروه اقتصاد)، دکتر آناهیتا خدابخشی کولایی (گروه روانشناسی و علوم تربیتی)، دکتر رویا سلطانی (گروه مهندسی صنایع) و دکتر نکیسا هدایتزاده (گروه هنرهای معماری و پژوهشی).