EN
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۷
صفحه اصلیآزمایشگاه‌ها
معرفی
هدف‌ها و ماموریت‌ها
اهم فعالیت‌ها و دست‌آوردها
مرکز پژوهش‌های کاربردی مهندسی برق دانشگاه خاتم

 

یکی از هدفهای مهم گروه مهندسی برق دانشگاه تربیت دانش‌آموختگانی است که علاوه بر دست‌یابی به دانش روز، دارای مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار باشند. این مهم محقق نمی‌شود مگر این که بستر لازم برای انجام پژوهش‌های کاربردی فراهم شود. 

 

مرکز پژوهش‌های کاربردی در مهندسی برق (CAREE) محلی برای آموزش مهارت‌ها و نیز انجام پروژه‌های عملی در زمینه برق می‌باشد. در این مرکز تلاش می‌شود تا ابزار لازم برای انواع پروژه‌های دارای دانش فنی نزدیک به بازار کار فراهم شود. 

 

بر این اساس مرکز پژوهش‌های کاربردی در مهندسی برق برای پاسخ به این نیاز با حمایت بانک پاسارگاد در سال 1394 راه‌اندازی شد. 

 

این مرکز شامل 10 میز کاری کامل شامل اسیلوسکوپ، منبع تغذیه، فانکشن ژنراتور و کامپیوتر بوده و کلیه دستگاه‌های مورد‌نیاز در یک آزمایشگاه عملی حوزه مهندسی برق در آن فراهم شده است. بسیاری از قطعات الکترونیکی و میکروپروسسوری و مونتاژ مدارات مخابراتی و الکترونیکی در مرکز موجود هستند و یک محیط آمایشگاهی مناسب برای دانشجویان ایجاد شده است.

 

به طور کلی این مرکز شرایط زیر را برای تمامی رشته‌های مهندسی برق و دیگر علاقمندان مهیا می‌کند:

 

  • انجام پروژه‌های ساخت دانشجویان کارشناسی ارشد

 

  • انجام پروژه‌های صنعتی- کاربردی محصول‌محور در دانشگاه

 

  • آموزش‌های تکمیلی مهارت‌های عملی مورد‌نیاز دانش‌آموختگان

 

  • مونتاژ و تعمیرات بردها و تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی

 

  • پژوهش‌های مربوط به اینترنت اشیاء صنعتی

 

  • طراحی کلیه سیستم‌های نهفته سخت‌افزاری و نرم‌افزاری

 

فعالیت‌های آموزشی:

 

مرکز پژوهش‌های کاربردی تاکنون میزبان برخی رویدادهای آموزش عملی در حوزه اینترنت اشیاء با همکاری هولدینگ فناپ بوده است. علاوه ‌بر این، آموزش‌های تکمیلی مرتبط با نرم‌افزارهای طراحی الکترونیکی و میکروپروسسوری در آن انجام شده است. این مرکز محل مناسبی برای ارائه برخی آزمایشگاه‌های کارشناسی مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر است. 

این مرکز آزمایشگاه‌های زیر را جهت سرویس‌دهی به مقطع کارشناسی مهندسی کامپیوتر در برنامه دارد:

 

  • آزمایشگاه فیزیک 2

 

  • آزمایشگاه مدارهای منطقی

 

  • آزمایشگاه طراحی سیستم‌های دیجیتال

 

  • آزمایشگاه معماری کامپیوتر

 

  • آزمایشگاه ریزپردازنده

 

آزمایشگاه مهندسی کامپیوتر

 

آزمایشگاه‌ مهندسی برق

 

فعالیت‌های پژوهشی و ارتباط با صنعت:

 

تمرکز مرکز بر پژوهش‌های کاربردی و مخصوصا ساخت در مهندسی برق و حوزه‌های بین رشته‌ای است. پروژه‌های متعددی تاکنون در مرکز و با استفاده از امکانات فراهم شده به انجام رسیده‌اند. 

 

یکی از نتایج مهم پروژه‌های انجام شده، ثبت اولین اختراع دانشگاه است. این پروژه در ابتدا به عنوان یک پروژه کارشناسی ارشد در گروه مهندسی برق اجرا شد و پس از ساخت دستگاه و آزمایش آن در شرایط مختلف، با توجه به نوآوری موجود در این طرح، مراحل ثبت اختراع آن در پیش گرفته شد که با موفقیت تحت عنوان دستگاه اتوماسیون خط تولید برای تشخیص صحت نرم‌افزار ECUخودرو بر مبنای بینایی‌ماشین در اداره ثبت اختراعات مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با شماره ثبت اختراع 102740 مورخ 11/8/1399 به ثبت رسید.