khatam.ac.ir
کنفرانس فرهنگ سازمانی دلیلی بر زنده بودن فضای تفکر علمی
تاریخ انتشار: پنجشنبه ۶ بهمن ۱۴۰۱
مدرس و مشاور مدیریت درباره تاثیر برگزاری هفتمین دوره کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی در میان دستگاههای مختلف اجرایی، عنوان کرد: وجود همین کنفرانسها نشانه زنده بودن فضای تفکر علمی است که باید آن را به فال نیک گرفت.
غلامرضا خاکی مدرس و مشاور مدیریت در گفتوگو با خبرنگار وبسایت دانشگاه خاتم، درباره اهمیت برگزاری هفتمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد رهبری و تعالی توسط انجمن مدیریت ایران و دانشگاه خاتم، گفت: در ایران عبارتهایی از قبیل کنفرانس و کنگره و سمپوزیوم و ... همه را به کلمه همایش برگردان کرده اند و به همین دلیل است که همه ما فکر میکنیم که اینها جاهایی است که در آنها تریبونی به کسانی داده میشود تا پشت آن یک سخنرانی بکنند و بعد هم بروند! کنفرانسها جایی است برای سه چیز؛ ارائه اطلاعات جدید به مخاطبان، طرح مسائل واقعی و مطرح در صحنه و نیز برقراری ارتباط بین اعضای جامعه علمی و اجراییِ یک حوزه خاص.
وی افزود: طبیعتا در یک جامعه اگر کنفرانسهای بیشتری برگزار و موضوعات از زوایای مختلفی واکاوی شوند، نشان دهنده تحرک علمی در آن جامعه است. نباید از کنفرانسها انتظار داشته باشیم که معضلات مزمن جامعه را حل کنند، کنفرانس محل تبادل دانش و تجربه است و نه راه حلهای اجرایی. راه حلهای اجرایی را صنعت مشاوره باید ارائه کند.
خاکی که در این دوره از کنفرانس با مقاله ای تحت عنوان تاثیر فرهنگ سازمانی در حکمت عملی رهبران شرکت کرده بود، گفت: بحث امروزه بر سر این است که آیا فرهنگهای سازمانی میتوانند موجب توسعه عقلانیت شوند یا خیر؟ و آیا اصولا بین عقلانیت افراد یک سازمان و فرهنگ آن، ارتباطی هست یا نه؟ در هر حال، این حکمت است که تعیین میکند چه نوع عملهایی مجاز است و چه نوع عملهایی مجاز نیست و فرهنگهای سازمانی اینگونه مشخص میکنند چه کارهایی مناسب توسعه است و چه کارهایی مناسب توسعه نیست.
این مدرس و مشاور مدیریت درباره تاثیر برگزاری هفتمین دوره کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی در میان دستگاههای مختلف اجرایی، عنوان کرد: بر این باورم که وجود همین کنفرانسها و اتفاقاتی که دارد میافتد، نشانه زنده بودن فضای تفکر علمی است که باید آن را به فال نیک گرفت.