EN
سه‌شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۷
صفحه اصلی

TOEFL

  • درباره آزمون تافل (TOFEL)

    • 1. آشنایی با آزمون تافل (TOEFL)
    • 2. آزمون اینترنتی تافل (iBT)
  • ساختار آزمون تافل (TOFEL)

    • 1. مهارت نوشتاری (TOEFL-Writing)
    • 2. مهارت گفتاری (TOEFL-Speaking)
    • 3. مهارت شنیداری (TOEFL-Listening)
    • 4. مهارت خواندن (درک مطلب) (TOEFL-Reading Comprehension)
مشاهده تاریخ آزمون‌ها
آشنایی با آزمون تافل TOEFL

درباره آزمون تافل (TOFEL)

آشنایی با آزمون تافل (TOEFL)

نام آزمون تافل (TOEFL) مخفف Test of English as a Foreign Language و یکی از  معتبرترین و شناخته شده‌ترین آزمون‌های زبان انگلیسی است که  متقاضیان می‌توانند در صورت کسب نمره‌ قابل قبول، با استفاده از آن برای کار یا تحصیل در کشورهای دیگر اقدام کنند. مدرک آزمون تافل را بیش از 10 هزار کالج، دانشگاه و موسسه در‌ 130 کشور جهان از جمله استرالیا، کانادا، بریتانیا و ایالت متحده به رسمیت می‌شناسند و این مدرک به شما کمک می‌کند تا هر جایی که مایلید درس بخوانید.

آزمون اینترنتی تافل (iBT)

آزمون تافل به سه صورت کتبی، کامپیوتری و اینترنتی برگزار می‌شود. آزمون اینترنتی تافل ۴ ساعت به طول می‌انجامد و دارای ۴ بخش است. هر بخش ممکن است یک یا حتی چند مهارت را مورد سنجش قرار دهد. نمره هر یک از مهارت‌ها بین ۰ تا ۳۰ و نمره کل بین ۰ تا ۱۲۰ است. نمره ۷۹ یا ۸۰ این آزمون معادل ۵۵۰ آزمون کاغذی در نظر گرفته می‌شود که برای ورود به اکثر دانشگاه‌ها در مقطع تحصیلات تکمیلی مورد نیاز است.

برای خرید ووچر تافل جهت شرکت در آزمون و مشاهده راهنمای خرید آن به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

ساختار آزمون تافل (TOFEL)

مهارت نوشتاری (TOEFL-Writing)

این بخش شامل دو قسمت است؛ یک قسمت تلفیقی و یک قسمت مستقل. در بخش تلفیقی دانشجو باید یک متن آکادمیک را بخواند، سپس به ادامه آن گوش دهد و در پایان، نظرات خود را در مورد متن بنویسد. در بخش مستقل نیز دانشجو یک مقاله شخصی در مورد سوال ارائه شده می‌نویسد.

در قسمت تلفیقی داوطلب باید در ابتدا متن کوتاهی را بخواند (250 تا 300 کلمه) و سپس به یک سخنرانی مرتبط با متن گوش دهد و با استفاده از اطلاعاتی که از متن و سخنرانی به‌دست آورده‌ است به یک سوال پاسخ دهد. داوطلب برای این بخش 20 دقیقه فرصت دارد تا پاسخ خود را که باید بین 150 تا 225 کلمه باشد، بنویسد.

اما قسمت مستقل (independent) بخش نوشتاری، مشابه بخش نوشتاری آزمون کامپیوتری تافل است. در این قسمت داوطلب 20 دقیقه فرصت دارد تا انشای کوتاهی حدود 300 کلمه درباره یک موضوع خاص بنویسد.

مهارت گفتاری (TOEFL-Speaking)

این بخش از آزمون تافل دارای شش تکلیف (task) است. این تکالیف شامل دو تکلیف به‌صورت مستقل (independent)  و چهار تکلیف به‌صورت تلفیقی هستند. قسمت سوالات مستقل درباره زندگی آکادمیک است و شرکت‌کنندگان باید با استفاده از دانش و تجارب شخصی خود در مورد موضوع خاصی توضیح ‌دهند.

بخش تلفیقی شامل reading، listening و speaking است که در آنها داوطلب باید در مورد خلاصه متنی که می‌خواند یا می‌شنود، صحبت کند و یا ایده‌های جدید خود را مطرح کند. این صحبت‌ها باید دقیق، واضح و دارای تجزیه و تحلیل از اطلاعات ارائه شده باشد. مدت پاسخگویی به هر کدام از تکالیف از 45 تا 60 ثانیه متغیر است.

مهارت شنیداری (TOEFL-Listening)

بخش شنیداری آزمون تافل توانایی داوطلب را در درک مکالمات انگلیسی (آن‌گونه که در آمریکای شمالی صحبت می‌شود) ارزیابی می‌کند. بخش شنیداری آزمون تافل اینترنتی (iBT) هم خیلی با نسخه کامپیوتری آن (CBT) متفاوت نیست. این بخش از دو مکالمه و چهار سخنرانی درسی همراه با پرسش‌های متعدد تشکیل شده است.

مهارت خواندن (درک مطلب) (TOEFL-Reading Comprehension)

بخش درک مطلب در تافل اینترنتی iBT تفاوت زیادی با نسخه کامپیوتری آن (CBT) ندارد. این بخش از سه متن آکادمیک تشکیل شده‌ است که به دنبال هر یک از آنها چندین پرسش مطرح می‌شود. هر کدام از این متن‌ها حدودا از 650 تا 750 کلمه ساخته شده‌اند. موضوع متن‌ها آکادمیک است و معمولا در کتاب‌های دانشگاهی یافت می‌شوند.

پرسش‌ها عمدتا در مورد موضوع اصلی متن، جزئیات، برداشت‌ها، نحوه دیگر بیان جملات، جایگذاری جملات و واژه‌های مترادف است. در آزمون iBT دانشجو باید مهارت‌هایی نظیر خلاصه‌برداری، برداشت سریع ایده‌های اصلی و جدول‌بندی را دارا باشد. به‌طور کلی نیازی به اطلاعات قبلی در مورد متن نیست اما اطلاعات قبلی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

نوع پرسش‌های این بخش، ترکیبی از پرسش‌های موجود در تافل کامپیوتری (CBT) و انواع جدیدتری از پرسش‌هاست که در آن شرکت‌کنندگان بایستی جدول یا یک نتیجه‌گیری روایی را تکمیل کنند.

به بخش درک مطلب (Reading) دو ویژگی اضافه شده‌ است که یکی فهرست لغات و دیگری یک گزینه «تجدید نظر» یا Review Option است. «فهرست لغات» به داوطلب این امکان را می‌دهد که معنی کلمات کلیدی موجود در متن را بیابد و با «گزینه تجدید نظر» می‌تواند در پاسخ‌ها تجدید نظر کند.

برگزاری آزمون تافل (TOEFL) در دانشگاه خاتم

دانشگاه خاتم با اخذ مجوز رسمی از سازمان سنجش و آموزش کشور و سازمان بین‌المللی Educational Testing Services (به اختصار ETS) مرکز رسمی برگزاری آزمون‌های بین‌المللی TOEFL است. علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به سایت (ETS) به نشانی اینترنتی ets.org جهت شرکت در آزمون‌های اینترنتی تافل در مرکز بین‌المللی آزمون‌های دانشگاه خاتم با شماره مجوز STN15183A ثبت‌نام کنند.

آزمون‌های آیلتس و تافل از نخستین و معتبرترین آزمون‌های جهانی هستند که به منظور اقامت در کشورهای انگلیسی زبان و جهت ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری کشورهای انگلیسی زبان مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین دلیل گروه زبان انگلیسی دانشگاه خاتم شرایط برگزاری آزمون‌های بین‌المللی زبان را فراهم کرده است و داوطلبان می‌توانند برای شرکت در این آزمون‌ها به وب‌سایت دانشگاه خاتم مراجعه کنند. برای خرید ووچر تافل جهت شرکت در آزمون و مشاهده راهنمای خرید آن به صفحه مربوطه مراجعه کنید.