شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۶
مدرسه زمستانی گروه ادبیات انگلیسی دانشگاه خاتم

دومین دوره مدرسه زمستانی گروه ادبیات انگلیسی دانشگاه خاتم برگزار می‌شود

تاریخ انتشار: چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۱

دومین دوره مدرسه زمستانی گروه زبان انگلیسی دانشگاه خاتم با تمرکز بر ادبیات ایرلند بهمن‌‌ماه جاری برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار وبسایت دانشگاه خاتم، دومین دوره مدرسه زمستانی گروه زبان انگلیسی دانشگاه خاتم با تمرکز بر ادبیات ایرلند چهارشنبه 19 بهمن 1401 به صورت حضوری برگزار می‌شود. شرکت در این دوره برای کلیه علاقه‌مندان آزاد و رایگان است و متقاضیان جهت اطلاع از آخرین به‌روزرسانی‌ها و برنامه‌های آتی گروه زبان انگلیسی، می‌توانند در کانال اطلاع‌رسانی رخدادهای گروه عضو شوند.

نشست اول این دوره با عنوان«روایت شاعرانه‌ شیموس هینی از دیروز و امروز مردم ایرلند» با سخنرانی سوسن پورصنعتی، استادیار گروه ادبیات انگلیسی دانشگاه علامه طباطبائی (ره) روز چهارشنبه 19 بهمن از ساعت 10 الی 12 برگزار می‌شود.

این جلسه خوانشی است از ۱۳ مجموعه شعر سروده شیموس هینی، شاعر معاصر ایرلندی با تمرکز بر وجوه تاریخ‌نگارانه شعر هینی. این بررسی می‌‌کوشد نشان دهد که در شعر‌های تاریخ نگارانه هینی مرز بین روایت و تاریخ از میان می‌‌رود و در نتیجه بر روایت‌گونه بودن تاریخ و تاریخ‌گونه بودن روایت تاکید می‌‌شود.

همچنین در همین روز و از ساعت 12 الی 14 نشست دوم این دوره با عنوان« شخصیت های بی فکر ماشینی در نمایشنامه های ساموئل بکت» با سخنرانی شهریار منصوری، استادیار ادبیات مدرن ایرلندی، دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

در آثار ساموئل بکت، به‌ویژه نمایشنامه‌های او، شخصیت‌ها اغلب به‌ صورت اشیاء متحرک با معضلات زبانی ظاهر می‌شوند که یا نمی‌توانند درست فکر کنند و یا برداشت ذهن چند لایه خود را با زبانی الکن بیان می کنند. در حالت اول، تصویری ربات مانند و خودکار از انسان به ذهن متبادر می شود، در حالی که حالت دوم شخصیت را به مثابه یک بیگانه، اگر نه یک هیولا، به نمایش می‌گذارد. این پژوهش، از یک طرف این ناکارآمدی شناختی-زبانی شخصیت‌ها را ماحصل روان‌زخم می داند، و از سویی دیگر آن را ثمره شخصیت‌پردازی مدرنی می‌داند که در آن انسان به‌عنوان عروسک‌ روایی متجلی می‌شود.

نشست‌های یادشده در محل ساختمان شماره یک دانشگاه خاتم به نشانی خیابان حکیم اعظم، طبقه همکف، سالن امام رضا (ع) برگزار می‌شوند.

ادبیات ایرلند
مدرسه زمستانی گروه زبان انگلیسی دانشگاه خاتم