khatam.ac.ir
۵۰۰ بار درخواست استمهال برای ۲۰۰ طرح ارزی/ رفتار ما با دیتا عمدتا جمعآوری و دفن آن بوده است
تاریخ انتشار: پنجشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۱
در نشست تخصصی بهرهوری عوامل تولید مطرح شد؛
۵۰۰ بار درخواست استمهال برای ۲۰۰ طرح ارزی/ رفتار ما با دیتا عمدتا جمعآوری و دفن آن بوده است
کارشناسان در پنل های نشست تخصصی «بهرهوری عوامل تولید» بر ضروررت به روزرسانی دانش و تخصص نیروی انسانی از حیث استفاده بهینه از دیتاها برای بهره وری سازمان متبوعشان تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار وبسایت دانشگاه خاتم، نشست تخصصی «بهرهوری عوامل تولید» به همت شورای انجمنهای علمی ایران عصر روز چهارشنبه ۲۱ دیماه با حضور و سخنرانی مجید قاسمی ریاست دانشگاه خاتم، معاون سازمان ملی بهرهوری ایران و جمعی از متخصصین حوزه بهرهوری در محل سالن آمفی تئاتر دانشگاه خاتم برگزار شد.
بازگشت سرمایه به سازمان نیازمند بهرهور شدن تک تک افراد آن سازمان است.
در پنل نخست این نشست، موضوع بهره وری و مدیریت بهینه سرمایه انسانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت که در ابتدا علی رضائیان استاد دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی در سخنانی یکی از بارزترین شاخصهای ارزیابی بهرهوری در یک سازمان را بازگشت سرمایه دانست و گفت: اما این بازگشت سرمایه تحقق پیدا نمیکند مگر اینکه تک تک افراد بهرهور باشند.
وی با بیان ایکه بهرهوری سازمانها هم حاصل ضرب دو عامل است؛ انگیزش و شایستگی افراد و گروههای کاری، افزود: یعنی فرد برای بهرهوری، هم باید دانش و هم علاقه داشته باشد و یکی از وظایف مدیر هم این است که راههای شایستگی را برای کارکنانش جستجو کند.
این استاد رشته مدیریت اضافه کرد: انگیزه یا آمادگی روانی جزو ناپایدارترین پدیدههاست چون هر لحظه ممکن است یک عامل جذاب محیطی پیدا شود و تمرکز فرد خود را از کار بردارد؛ به همین خاطر لازم است مدیر همواره در نیروهایش ایجاد انگیزه کند و اگر آن پاداش با نیازهای فرد انطباق داشته باشد، بیشترین انگیزه را در او ایجاد میکند؛ در غیر این صورت، خیر.
رضائیان بهره وری سازمانی را برآیند عوامل مختلفی از قبیل موقعیت راهبردی استراتژیک سازمان، فراگرهای انسانی، دانش، ساختار و منابع غیر انسانی دانست و گفت: در مطالعه اتکینسون، عملکرد تابعی است از انگیزش و توان. بعدها پورتر و لالر، این مدل را با افزوردن ادراک فرد از نقش خود با شناخت شغلی گسترش دادند.
رفتار ما با دیتا عمدتا جمعآوری و دفن کردن آن است
همچنین عباس سقایی استاد دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات، با بیان اینکه اگر در محیطی باشیم که اصول توسعه کمتر رعایت میشود، احتمالا بهره وری هم محقق نمیشود، به تاثیر اختراع چاپ در شکسته شدن انحصارها در دستیابی به دانش پرداخت و گفت: گوتنبرگ با ساخت دستگاه چاپ در سال 1450 کتاب و کتابخانه و کتابخوانی را از انحصار کلیسا خارج کرد و ما بخش بزرگی از توسعه دانش را امروز مدیون او هستیم.
وی افزود: یکی دو دهه است که دیتا جایی جدی در سازمانهای ما یافته است ولی رفتار ما با دیتا عمدتا جمع آوری و دفن کردن آن است در حالی که امروز در دنیا آن نیروی انسانی که بلد است با دیتا کار کند، ارزش پیدا کرده است. ما نیازمند متخصص در زمینههای تحلیل آماری / ریاضی، تحلیل اقتصادی، تحلیل سیستمی، علم کامپیوتر، تحلیل حوزههای تخصصی مسئله و مهارتهای نرم هستیم.
هشت اصل بحرانی برای توانمندسازی سرمایه انسانی
در ادامه هوشنگ رستمیان عضو هیئت مدیره انجمن مدیریت و بهرهوری ایران در سخنرانی خود با عنوا «نقش توانمندسازی سرمایه انسانی در بهره وری» گفت: تا زمانی که مدیران در سطح کلان پی در پی عوض میشوند و تفکر سلیقه ای مستقر میشود و تا زمانی که تعلق مالکیت معنوی به سازمانها ایجاد نشده، نمیتوان صحبت از بهره وری کرد.
وی با اشاره به تعریف واژه توانمندسازی در فرهنگ آکسفورد، به 8 اصل بحرانی برای توانمندسازی سرمایه انسانی پرداخت و افزود: حمایت از شان و مرتبه کارکنان، تفویض اختیار، مشارکت در تصمیم گیری، تبیین چشم انداز روشن و تدوین اهداف، توصیف شرح شغل، مسئولیت پذیری، بازخورد و نقش راهنما و مربیگیری مدیر، اصول مهم در توانمندسازی سرمایه انسانی هستند.
رستمیان با بیان اینکه باید ارائه پاداش به کارکنان بر اساس ارزیابی عملکرد میزان تلاش نیروی انسانی در راستای بهبود و بالندگی سازمان باشد، گفت: سرمایه انسانی مزیت رقابتی سازمانها در تمامی عرصههاست.
تاکنون برای 200 طرح ارزی حدود 500 بار درخواست استمهال شده است
در پنل دوم نشست تخصصی «بهره وری عوامل تولید» که ریاست آن را مجید قاسمی رئیس شورای انجمنهای علمی ایران بر عهده داشت، مهدی غضنفری رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی که به صورت مجازی در نشست حضور داشت، به ارائه گزارشی از وضعیت تسهیلات اعطایی از طرف این صندوق از حیث بهره وری پرداخت.
وی با بیان اینکه هدف صندوق توسعه ملی تبدیل بخشی از عواید نفت و گاز به توسعه ماندگار، مولد و سرمایههای زاینده است، در عین حال از عدم تحقق این هدف طی سالیان اخیر سخن گفت و عنوان کرد: تاکنون برای 200 طرح ارزی حدود 500 بار (یعنی هر طرح تقریبا 2.5 بار) درخواست استمهال شده است که 416 مورد آن در حوزه ساخت و ساز بوده است و این بسیار اتفاق تاسف برانگیزی است.
وی با بیان اینکه هم اکنون درخواستها برای امهال وامها از 36 ماه مصوب وامها به 62 ماه افزایش یافته است، افزود: وضعیتی که به وجود آمده برای خود مشتری و سرمایه گذار هم خوشایند نیست و به هر حال این وضعیت مانع از تحقق بهره وری میشود.
وی در عین حال تحریمهای بین المللی، تاخیرهای ناشی از عملکرد دستگاههای ذیربط و محدودیتهای غیرقابل پیش بینی را از جمله دلایل به وجود آمدن این وضعیت برای پروژههای بزرگ و در نتیجه محقق نشدن بهره وری ذکر کرد و گفت: آثار اقتصادی این رفتار غیربهره ور، افزایش قیمتها و بروز ناکارآمدی است.
مهمترین ماموریت سازمان ملی بهره وری تدوین کارایی و اثربخشی عملکردهای دستگاههای دولتی است
آخرین سخنرانی این پنل بهروز محمودی معاون راهبری بهره وری سازمان ملی بهره وری بود که در یک سخنرانی با عنوان «ترویج رویکرد مسئله محور در ارتقای چرخه بهره وری برای تحقیق و رشد اقتصادی مبتنی بر بهره وری» گفت: سازمان ملی بهره وری با عمر 27 ساله خود سابقه ای طولانی در حوزه سیاستگذاری در حوزه بهره وری در کشور ندارد و تشکیلات دیگری هم وجود نداشته است که ای خلاء را پر کند.
وی با بیان اینکه رشد اقتصادی از دو طریق قابل تحقق است؛ نخست افزایش نهادهها و سرمایه گذاری برای افزایش آنها و دوم افزایش کیفیت نهادههای موجود برای ارتقای تولید، گفت: مورد دوم همان بهره وری است.
معاون راهبری بهره وری سازمان ملی بهره وری مهمترین ماموریت سازمان متبوعش را تدوین کارایی و اثربخشی عملکردهای دستگاههای دولتی ذکر کرد.
محمودی افزود: در افق 15 ساله کشور اقتصاد مبتنی بر استفاده از منابع است و این بهره ور نیست؛ به طور مثال میتوان گفت که از رشد 8 درصدی برای برنامه توسعه فقط یک دهم اش محقق شده است.
اخبار پیشنهادی
مشاهده بیشترتاریخ انتشار: چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳
عضویت دانشیار گروه روانشناسی در هیئت تحریریه نشریه Family Relationsتاریخ انتشار: شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳
اولین دوره رویداد دانشجویی دیتاونچر به میزبانی دانشگاه خاتم برگزار میشودتاریخ انتشار: سهشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳