khatam.ac.ir
تحول دیجیتالی مالی با کسب و کار دیجیتالی شده در هم تنیده است
تاریخ انتشار: جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱
رئیس دانشگاه خاتم در بیستمین همایش ملی حسابداری:
مجید قاسمی رئیس دانشگاه خاتم در آئین افتتاحیه بیستمین هماش سراسری حسابداری ایران، گفت: تحول دیجیتالی مالی با اقتصاد دیجیتالی شده و کسب و کار دیجیتالی شده، تنیده شده است.
به گزارش خبرنگار وبسایت دانشگاه خاتم، بیستمین هماش سراسری حسابداری ایران با عنوان«تفکرات معاصر حسابداری و فناوریهای نوظهور» طی روزهای سهشنبه و چهارشنبه 16 آذرماه با حضور مقامات کشوری، استادان، پژوهشگران و دانشجویان دانشگاههای مختلف کشور و به میزبانی دانشگاه خاتم در محل سالن همایشهای برج میلاد در تهران برگزار شد.
آئین افتتاحیه این همایش صبح روز سهشنبه با حضور احسان خاندوزی؛ وزیر امور اقتصاد و دارایی، مجید عشقی؛ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، مجید قاسمی؛ مدیرعامل بانک پاسارگاد و رئیس دانشگاه خاتم، سیدعلی حسینی؛ مدیرعامل بانک توسعه صادرات و جمع زیادی از محققان و پژوهشگران حوزه اقتصاد و حسابداری، برگزار شد.
مجید قاسمی رئیس بیستمین دوره همایش سراسری حسابداری و ریاست دانشگاه خاتم که میزبانی این همایش را بر عهده داشت، در سخنرانی خود با عنوان«نقش راهبران در تحول دیجیتالی مالی»، گفت: تنوع زیاد و رشد فناوریهای حوزه دیجیتال بحث مهمی است و تحول دیجیتالی مالی هم اهمیت روز افزونی پیدا کرده است.
وی افزود: امروز در موضوعات مرتبط با حکمرانی اشاره و توجه زیادی به بحث مقاومت مالی یا همان اقتصاد مقاومتی صورت میگیرد. همچنین سیاستگذاران در سراسر جهان بر توسعه و تقویت زیست بومهای دیجیتالی ملی تاکید دارند.
به گفته مدیرعامل بانک پاسارگاد، در حوزه اقتصاد دیجییتالی شده، امروزه شاهد میلیاردها ارتباط برخط روزانه بین افراد هستیم که مبتنی بر به هم پیوستگی افراد، سازمانها و ماشینها و اینترنت اشیاء است و تحول دیجیتالی مالی با اقتصاد دیجیتالی شده و کسب و کار دیجیتالی شده، تنیده شده است.
رئیس دانشگاه خاتم افزود: در حوزه کسب و کار باید از دادهها، مهارتها و زیرساختها استفاده شود. در حوزه اقتصاد دیجیتالی شده با رشد اقتصادی، موضوعاتی مانند ایجاد اشتغال، رسیدگی به مناطق محروم، توسعه بنگاههای کوچک و متوسط از این موضوع متاثر خواهند شد.
قاسمی در ادامه به برخی از دستاوردهای موسسات و شرکتهای زیرمجموعه گروه مالی پاسارگاد از جمله فناپ در این حوزه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در حال حاضر در پیشرفتهترین زیرساختهای IT در فناپ در بیش از 120 شهر کوچک و روستا برای بیش از 450 هزار نفر حساب بانکی ایجاد شده است و با ما تعامل مالی دارند.
وی روند تحول در سازمانها را شامل الکترونیکی شدن، تبدیل کاغذ به قالبهای دیجیتال، دیجیتالی شدن و تحول دیجیتالی برشمرد و تاکید کرد: اعضای ACCA مطالعهای را در خصوص پیش بینی وضعیت تغییرات در نقشهای بخش مالی انجام دادهاند که بر اساس یکی از نتایج آن، طی 10 سال آینده به میزان 65 درصد شاهد تغییرات معنادار به سمت دیجیتالی شدن حرکت خواهیم کرد.
رئیس دانشگاه خاتم همچنین کمرنگ شدن نقشهای سنتی بخش مالی، مجازی شدن عملکردهای مالی و جایگزینی نقش سنتی مدیر ارشد مالی با نقشهایی مانند مدیر ارشد عملیاتی و مدیر ارشد راهبردی را از مشخصههای تحول دیجیتالی مالی و نیز کاهش هزینههای اجرایی، بهبودی مدیریت عملکرد، گزارش دهی سریعتر و قابل اعتادتر، افزایش بالقوه فروش با تحلیل دادهها، اجرای سریع تر و ارزانتر استانداردها و گزارشگری مالی بین المللی را از مزایای بالقوه تحول دیجیتالی عنوان کرد.
قاسمی چالشهای تحول دیجیتالی مالی را هم به چالشهای خارجی و داخلی تقسیم بندی کرد و گفت: انتظارات سرمایه گذاران عموما ریسک گریز، نظامهای دادهای ناسازگار و عدم آمادگی کافی فین تکها برای شراکت با موسسات بزرگ از چالشهای خارجی و مدلهای در حال تکامل مدیریت استعداد، فقدان چابکی سازمان و مقاومت فرهنگ سنتی ریسک گریز هم از چالشهای داخلی تحول دیجیتالی مالی هستند.
وی ضمن تاکید بر ضرورت توسعه فرهنگ مبتنی بر چابکی، نوآوری و همکاری در سازمانها عنوان کرد: رهبری و فرهنگ قوی در ایجاد یک تحول موفق حیاتی است و توسعه فرهنگ سازمانی پشتیبان تکامل مداوم سازمان هم میتواند در این زمینه بسیار اثرگذار باشد.