khatam.ac.ir
با برگزاری یک جلسه پرسش و پاسخ صورت گرفت؛
اعلام جزئیات بورسیه مهارتی - آموزشی رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه خاتم
تاریخ انتشار: شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳
جزئیات طرح خدمات ویژه بورسیه مهارتی - آموزشی رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه خاتم که در همکاری با شرکتهای فناپ و داتین فراهم شده است، تشریح شد.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی و سایت دانشگاه خاتم، طی نشستی که عصر روز شنبه 17 شهریورماه با حضور مدیر گروه رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه خاتم و تنی چند از مدیران شرکتهای داتین و فناپ و با مشارکت داوطلبان کنکور سراسری علاقهمند به بهرهمندی از خدمات ویژه بورسیه تحصیلی این رشته در سالن آمفی تئاتر دانشگاه خاتم برگزار شد، ضمن معرفی خدمات این طرح، به پرسشهای داوطلبان کنکور سراسری در این زمینه پاسخ داده شد.
در ابتدا دکتر احسان اختر کاوان مدیر گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه خاتم ضمن معرفی این دانشگاه و بخشهای مختلف آن و بیان این نکته که رشته مهندسی کامپیوتر اولین رشته این دانشگاه بوده که مقطع لیسانس آن راهاندازی شده است، گفت: امسال سومین دورهای است که ما در این مقطع، دانشجوی مهندسی کامپیوتر جذب میکنیم.
وی با اشاره به سابقه همکاریهای پیشین میان دانشگاه خاتم و شرکتهای حوزه آی. تی مانند فناپ و داتین، افزود: با توجه به بررسیهایی که در خصوص میزان آمادگی فارغالتحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر برای ورود به بازار کار وجود داشت، دورههای همکاری با این شرکتها را تعریف کردیم و امسال برای سومین سال متوالی در همکاری با فناپ و داتین، شرایط بورسیه مهارتی - آموزشی را فراهم کردهایم و متقاضیان در صورت انتخاب رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه خاتم (مقطع کارشناسی) بورسیه مهارتی - آموزشی دریافت میکنند.
در ادامه اشکان بنکدار؛ مدیر سرمایه انسانی شرکت فناپ در سخنانی با اشاره به اینکه حدود 150 هزار نفر در حوزه صنعت انفورماتیک در ایران مشغول به کار هستند و نرخ مهاجرت در این صنعت حدود 7 درصد تخمین زده میشود، گفت: واقعیت این است که ما با کمبود نیروی انسانی متخصص در این حوزه به میزان 5000 تا 6000 در سال روبهرو هستیم. طبعاً هر چقدر ورودیِ نیروی انسانی ما توانمندتر باشد، میتوانند با سرعت بیشتری جای کسانی را که مهاجرت کردهاند، پر کنند.
وی افزود: دانشگاه خاتم به عنوان دانشگاهی که در گروه مالی پاسارگاد فعالیت میکند، مکانی ایدهآل برای ارائه آموزشهای تخصصی به کسانی است که به دنبال فعالیت در حوزههای تخصصی مرتبط با رشته خود هستند و فناپ نیز با کمال میل آمادگی پذیرش عزیزان مستعد و مجرب در این حوزهها را دارد. در حال حاضر حدود 7000 نفر در فناپ مشغول به کار هستند و ما سالیانه حدود 1000 تا 1500 نفر جذب جدید داریم که حدود 500 تا 600 نفر از آنها برنامهنویس هستند.
مهندس هومن مسگری؛ معاون مشارکتها و سرمایهگذاری شرکت داتین نیز در این نشست گفت: ما با راهاندازی بورسیه تحصیلی اخیر به دنبال این هستیم که وقتی دانشجو از دانشگاه فارغالتحصیل شد، آنقدر توانمند شود که بلافاصله و بدون نیاز به گذراندن دورههای مهارت افزایی و آزمایشی، مشغول به کار شود و در واقع این مهارتها حین آموزش به او منتقل شود.
وی ضمن برشمردن مزایای بورسیه مهارتی - آموزشی مذکور که شامل آموزش مهارتهای تخصصی برنامهنویسی منطبق با نیازهای بازار کار توسط متخصصین شرکت، آموزش مهارتهای نرم و ایجاد آمادگی برای ورود به بازار کار، امکان استخدام و کارآموزی در شرکتهای هلدینگ فناپ در پایان تحصیل، مشاوره مسیر شغلی و راهبری با کمک متخصصین این شرکتها، بهرهگیری از فضای مطالعه گروهی در کنار مربی و اقدامات کمک درسی، برنامهریزی بازدید از شرکتهای هلدینگ فناپ و آشنایی با فرایندهای کاری، حمایت مادی و معنوی دانشجویان برای شرکت در رویدادها و مسابقات و مشاوره مسیر شغلی و راهبری با کمک متخصصین شرکت هستند، تاکید کرد: این بورسیه صرفاً یک برنامه آموزشی نیست و ویژگیهای مالی و رفاهی نیز دارد.
معاون مشارکتها و سرمایه گذاری شرکت داتین، پرداخت کمک هزینه ماهانه بر اساس قانون کار، پوشش بیمه تامین اجتماعی از شروع تحصیل، تامین خوابگاه برای دانشجویان غیرتهرانی و معافیت از پرداخت شهریه را از جمله ویژگیهای مالی و رفاهی بورسیه مهارتی - آموزشی تحصیلی در رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه خاتم برشمرد و گفت: کسانی که در کنکور 1403، رتبههای زیر 5000 کشوری و 3000 منطقه را در رشته ریاضی - فیزیک کسب کرده باشند، میتوانند با انتخاب رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه خاتم، از این مزایا برخوردار شوند. این افراد تعهد کاری به داتین ندارند، اما این امکان به آنها داده میشود که بتوانند بهعنوان کارآموز در داتین و دیگر شرکتهای هلدینگ فناپ مشغول به کار شوند.
همچنین به گفته وی، داوطلبانی که رتبه آنها بالاتر از 5000 کشوری است، در صورت کسب معدل بالای 17 در ترم اول میتوانند از شرایط بورسیه مذکور برخوردار شوند. امکان استخدام در شرکتهای هلدینگ فناپ یکی از امتیازات این طرح است و دانشجویان بابت این امتیاز تعهد خدمت قانونی نخواهند داشت.
حامد حسینینژاد؛ مدیر واحد توسعه سرمایههای انسانی داتین نیز در سخنانی با اشاره به اهمیت مهارت آموزی و توانمند شدن برای ورود به بازار کار پس از اتمام دوران تحصیلات دانشگاهی، گفت: برای مهارت آموزی، تنها تحصیل در دانشگاه کافی نیست و بلکه حضور و بودن در محیطهای واقعی و در میان تیمهای واقعی، مهمترین اتفاقی است که میافتد و ما به دنبال پر کردن این خلا هستیم و تاکیدمان هم این است که این مهارتها و تجربهها قرار نیست جای دانش را بگیرد.
در ادامه این جلسه که به صورت آنلاین از پلتفرم استریم و نیز صفحه اینستاگرام دانشگاه خاتم و صفحه اینستاگرام فناپکنوس پخش میشد، تعدادی از حاضرین به طرح پرسشها و دغدغههای خود در رابطه با نحوه بهرهمندی از بورسیه مهارتی - آموزشی تحصیلی رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه خاتم پرداختند که این سوالات از جانب مدیر گروه مهندسی کامپیوتر این دانشگاه و نیز نمایندگان شرکتهای داتین و فناپ پاسخ داده شد.