8 +

توسط مسئولان کتابخانه دانشگاه خاتم صورت گرفت؛

تاریخ انتشار: دوشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۳

طی بازدید مسئولان کتابخانه دانشگاه خاتم از سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، 300 عنوان کتاب برای گروه‌های آموزشی روانشناسی، مشاوره، برق، فلسفه، زبان انگلیسی در فهرست سفارش خرید این کتابخانه قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی و سایت دانشگاه خاتم، مسئولان کتابخانه دانشگاه خاتم روز چهارشنبه 29 اردیبهشت 1403 با حضور در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از بخش‌های مختلف این رویداد فرهنگی بازدید کردند.

طی این بازدید سه ساعته، شهرزاد فرداکبری، مدیر کتابخانه دانشگاه خاتم و ملیکا خرمشکوه، کتابدار مجموعه به‌منظور تأمین منابع علمی مورد نیاز کاربران کتابخانه از آخرین کتاب‌های منتشر شده‌ی غرفه‌های نشر کتاب مهربان، کیان، جنگل، نص، دادآفرین، تیمورزاده، رشد، میزان، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فردوسی مشهد، چتر دانش، آموت، نون، کتاب کوله‌پشتی، میلکان و غرفه کشور روسیه دیدار کردند.

همچنین، خانم‌ها فرداکبری و خرمشکوه ملاقاتی با علیرضا تجملی، مدیر انتشارات کیان و ابوالفضل مهربان، مدیر نشر کتاب مهربان انجام دادند؛ دو ناشری که برای تهیه کتاب‌های عمومی، تخصصی و دانشگاهی، به صورت واسط، ارتباط کاری مستقیم با دانشگاه خاتم دارند.

طی صحبت‌های انجام شده با ناشران و نظر به نیازهای اطلاعاتی دانشجویان، استادان و کارکنان، با هدف توسعه منابع روزآمد و غنی‌سازی مجموعه کتابخانه دانشگاه خاتم، 300 عنوان کتاب برای گروه‌های آموزشی روانشناسی، مشاوره، برق، فلسفه، زبان انگلیسی و... از ناشرانی نظیر ارجمند، آموخته، صفار، نسل نواندیش، قطره، میلکان، نون، آموت، البرز، کتاب کوله‌پشتی، بینش نو، ترجمان علوم انسانی، ذهن‌آویز، نی، خوب، ثالث، ویرایش، بنیاد فرهنگ زندگی، بهجت، فراروان، اسبار، پی نما و مؤسسه فرهنگی صراط، در لیست سفارش خرید کتابخانه از سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران قرار گرفت.

در عین حال و بنا بر اعلام مسئولان کتابخانه دانشگاه خاتم، امکان درخواست سفارش خرید کتاب تا پایان سال برقرار است و واحد کتابخانه دانشگاه در بازه‌های زمانی مختلف در طول سال، اقدام به خرید منابع مورد نیاز کاربران خود می‌کند.

مسئولان کتابخانه دانشگاه خاتم در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران همچنین با مسئولان غرفه شرکت کتابداری و اطلاع‌رسانی پیام حنان در بخش بین‌الملل نیز دیدار کردند. در این دیدار، گفت‌وگوهایی با مهندس محمد آباقری، مدیرعامل شرکت پیام حنان، مژگان کارخانچی، مدیر فروش و فاطمه کارخانچی، مدیر فنی این شرکت به‌منظور اطلاع از آخرین فناوری‌ها و تجهیزات کتابخانه‌ای انجام شد و این شرکت، آخرین دستاورد تولید ملی خود، سیستم‌های امنیتی و هوشمند سازی کتابخانه (RFID) را به نمایش گذاشت. توضیح بیشتر اینکه؛ شرکت کتابداری و اطلاع‌رسانی پیام حنان سیستم RFID (مدیریت هوشمند کتابخانه با استفاده از فناوری) را پیاده‌سازی کرده است. این سیستم شامل قسمت‌های مختلفی از جمله تگ‌دار کردن اقلام کتابخانه‌ای (Tagging)، میز امانت خودکار (Self check in/out)، گیت حفاظتی 3Dimention، مدیریت قفسه‌ها (Shelf management) و کارت هوشمند RFID است.

در این دیدار، مهندس آباقری، مدیرعامل شرکت پیام حنان، درباره‌ پروژه‌های در دست اقدام این شرکت و فناوری‌ RFID برای هوشمندسازی خدمات کتابخانه‌ای در بخش‌های سازماندهی، چرخه مدارک، امنیت و مدیریت شلف کتابخانه‌ها، توضیحاتی ارائه کرد. به گفته وی، نکته ویژه این فناوری در مقایسه با سایر سیستم‌های دنیا، نوآوری‌های خلاقانه در بخش‌های Self-Check Service سامانه است و با بهره‌گیری از قابلیت‌های کتابخانه‌های هوشمند (Smart Libraries)، کتابداران می‌توانند تمرکز خود را بر فرآیند دیجیتال‌سازی و ارائه خدمات بهتر به کاربران خود قرار دهند.

یادآوری می‌شود، سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 19 الی 29 اردیبهشت 1403 در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در https://book.icfi.ir  دایر بود.

بازدید از نمایشگاه کتاب تهران
کتابخانه دانشگاه خاتم