khatam.ac.ir
طی مراسمی در دانشگاه خاتم؛
برگزیدگان مسابقه «برنامهنویسی با دادههای مالی» معرفی شدند
تاریخ انتشار: چهارشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۲
طی مراسمی با حضور رئیس دانشگاه خاتم، نخستین دوره مسابقات «برنامهنویسی با دادههای مالی» با معرفی برترینها به کار خود خاتمه داد.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی و سایت دانشگاه خاتم، نخستین دوره مسابقات «برنامهنویسی با دادههای مالی» با محوریت قراردادهای اختیار معامله (ویژه نخبگان و برترینهای فعال دانشگاه، بازار سرمایه و صنعت)، طی روزهای سهشنبه و چهارشنبه (8 و 9 اسفند) و با مدیریت علمی و اجرایی گروه مهندسی صنایع دانشگاه خاتم در این دانشگاه برگزار شد.
اهداف طراحی شده در برگزاری این مسابقه شامل آموزشهای تخصصی، کسب و ارتقاء مهارت و تجربه، چالش برنامهنویسی با هدف معاملات در بازار سرمایه، ارتباط با افراد حرفهای فعال در بازار، آموزش و آشنایی با معاملات اختیار و ساختار دادههای مرتبط و حمایت از طرحها و ایدههای کسب و کاری برتر شرکتکنندگان بود.
طی برگزاری این رویداد، افراد حرفهای فعال در بازار سرمایه که تجربه معاملات الگوریتمی را داشتند، شرکتکنندگان در مسابقه را همراهی میکردند تا بتوانند شبکه ارتباطی خود را گستردهتر کنند؛ در واقع شرکتکنندگان در این رویداد، ضمن کسب مهارتهای لازم، بخت خود را برای کسب جوایز نفیس مسابقه هم آزمودند.
دکتر مجید قاسمی؛ رئیس دانشگاه خاتم در آئین اختتامیه و اهدای جوایز این مسابقات به تیمهای منتخب، در سخنانی با تاکید بر اهمیت برگزاری چنین رویدادهایی در همافزایی ایدههای نو در برنامهنویسی با دادههای مالی و ضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این مسابقه، عنوان کرد: از نظر ما تمامی شرکتکنندگانی که با جرئت و شهامت تا پایان مسابقه به تلاش خود ادامه دادند، برنده هستند و حتما از تلاش آنها تقدیر ویژه به عمل خواهد آمد.
وی با اشاره به تحولات سریع و آنی که با ورود هوش مصنوعی در عرصههای مختلف به ویژه بازارهای مالی در دنیا به وقوع پیوسته است، گفت: چنین مسابقاتی باید نگاه دانشگاهها را در زمینه استفاده از نخبگان علمی دگرگون کند.
رئیس دانشگاه خاتم ابراز امیدواری کرد که دانشگاه خاتم بتواند فضایی را برای کسب و کار فینالیستهای نخستین دوره مسابقات «برنامهنویسی با دادههای مالی» فراهم کند؛ طوری که آنها بتوانند از قِبَل فعالیتهای خود، کسب سود کنند.
دکتر قاسمی همچنین این نوید را داد که آزمایشگاه متاورس دانشگاه خاتم در روزهای ابتدایی سال آتی افتتاح شود و به مرکزی برای انجام تحقیقات به روز علمی توسط نخبگان دانشگاهی و پژوهشی کشور تبدیل شود.
وی در پایان سخنان خود ضمن تاکید بر اینکه آینده ایران به جوانان نخبه آن وابسته است و آنها قطعا میتوانند به قلههای رفیع علم و دانش در دنیا دسترسی پیدا کنند، همچنین قول مساعد برای حمایت مالی از تمامی تیمهای راهیافته به مرحله نهایی نخستین دوره مسابقات «برنامهنویسی با دادههای مالی» را داد و تاکید کرد: ساز و کار این حمایت نیز مشخص شده است و بهزودی اجرایی میشود.
در این مراسم همچنین دکتر مسعود ربانی؛ عضو هیئت علمی و مدیر گروه مهندسی صنایع دانشگاه خاتم در سخنانی، ضمن تقدیر از دستاندرکاران برگزاری این مسابقه، به صورت ویژه از ریاست دانشگاه خاتم که به گفته وی همواره از طرح ایدههای نو مشروط به جذب و پرورش نیروهای نخبه و انجام مسئولیت اجتماعی از طرف آنها استقبال کرده است، قدردانی کرد.
وی سطح برگزاری اولین دوره مسابقات «برنامهنویسی با دادههای مالی» را بسیار بالا توصیف کرد و با اشاره به اینکه دانشگاه خاتم در سالهای اخیر جزو 4 دانشگاه نخست کشور برای انتخاب رشته «سیستمهای مالی» از سوی دانشجویان بوده است، یادآور شد: از سال 1400 به بعد این گرایش به اولین انتخاب در میان رشتههای مهندسی صنایع این دانشگاه تبدیل شده است و در کنار گرایش «مدلسازی سیستمها و تحلیل داده» جزو پرطرفدارترین گرایشها در رشته مهندسی صنایع است که البته این مسئله کاملا برخاسته از تحولات روز دنیا در این حوزه است.
همچنین دکتر علیرضا شامخی امیری؛ عضو هیئت علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه خاتم که مسئولیت اصلی در برگزاری اولین دوره مسابقات «برنامهنویسی با دادههای مالی» را بر عهده داشت، در سخنانی با اشاره به تحولات شگرفی که در علاقهمندیهای مالی نسل جوان طی سالهای اخیر صورت گرفته است، گفت: بر اساس گزارش موسسه CFA حدود 56 درصد از نسل موسوم به Z در حوزه کریپتو سرمایهگذاری میکنند. علاوه بر این، بر خلاف نسل قدیمتر که سرمایهگذاریهایشان عمدتا معطوف به دوران بازنشستگی است، اولویت اول نسل جوان در سرمایهگذاری، تامین مخارج سفر و اولویت دومشان پوشش هزینههای غیرمترقبه است و اولویت سوم آنها، موضوع بازنشستگی است.
وی اضافه کرد: همچنین بر اساس برآوردها، 40 درصد کسانی که در آمریکا وارد دانشگاه میشوند، قبل از 18 سالگی دورههای مالی را گذراندهاند. نسل جدید در عین حال به شدت با ساختارهای سنتی مالی درگیری دارند و به نوعی آنارشیسم در این زمینه معتقدند و باید اذعان کرد که امروزه دیگر آنارشیسم بار معنایی منفی ندارد.
این عضو هیئت علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه خاتم اضافه کرد: ما در گروه مهندسی صنایع با برگزاری مسابقه «برنامهنویسی با دادههای مالی» در واقع به دنبال شناسایی و جذب نخبگان این حوزه بودیم و به جرئت میتوانم بگویم که این سطح از دقت در طراحی سوالات مسابقه و نیز اجرا که در این دوره شاهد آن بودیم و خود شرکتکنندگان در گپ و گفتهایشان با ما به آن اذعان دارند، در کمتر مسابقه مشابهی یافت میشود.
به گفته دکتر شامخی، 65 تیم مشتمل بر حدود 100 نفر برای شرکت در نخستین دوره مسابقه «برنامهنویسی با دادههای مالی» ثبت نام کرده بودند که از این میان 40 تیم در مسابقه شرکت کردند و از میان آنها 18 تیم به فینال راه یافتند و 3 تیم نیز به عناوین اول تا سوم دست یافتند.
در پایان این مراسم، جوایز تیمهای برتر به آنها اعطا شد. توضیح اینکه: پیشتر و مطابق اعلام رسمی مقرر بود به تیم منتخب اول مبلغ ۶۰ میلیون تومان جایزه نقدی، تیم منتخب دوم مبلغ ۴۰ میلیون تومان و تیم سوم نیز مبلغ ۳۰ میلیون تومان جایزه نقدی، اهدا شود که با توجه به نزدیک بودن نتایج سه گروه نخست، با مساعدت دکتر قاسمی؛ رئیس دانشگاه خاتم، این جوایز همسانسازی شد و به هر یک از سه تیم برتر مبلغ ۶۰ میلیون تومان جایزه نقدی اعطا و در عین حال تاکید شد که از تیم منتخب نخست، حمایت ویژهتری صورت خواهد گرفت.
علاوه بر این، با مساعدت مجدد ریاست دانشگاه خاتم، مقرر شد به 15 تیم دیگر فینالیست این مسابقه، جایزه نقدی 20 میلیون تومانی اعطا شود.
بر اساس اعلام، تیمهای منتخب اول تا سوم نخستین دوره مسابقات «برنامهنویسی با دادههای مالی» به شرح زیر معرفی شدند:
- تیم اول: به سرگروهی نیما همتی
- تیم دوم: به سرگروهی غزاله کاظمی
- تیم سوم: به سرگروهی امیرحسین مسگرها
همچنین از علی فضائلی به عنوان «تیم خلاق» این دوره از مسابقات، با اعطای جایزه نقدی 5 میلیون تومانی تقدیر به عمل آمد.