khatam.ac.ir
با حضور اعضای هیئت علمی و جمعی از دانشجویان و فارغالتحصیلان؛
اولین جلسه یکشنبههای پژوهشی گروه زبان انگلیسی برگزار شد
تاریخ انتشار: دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲
اولین جلسه یکشنبههای پژوهشی گروه زبان انگلیسی دانشگاه خاتم با حضور اعضای هیئت علمی و جمعی از دانشجویان و فارغالتحصیلان این گروه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و سایت دانشگاه خاتم، اولین جلسه یکشنبههای پژوهشی گروه زبان انگلیسی دانشگاه خاتم با حضور اعضای هیئت علمی و جمعی از دانشجویان و فارغالتحصیلان گروه روز یکشنبه 12 آذر 1402 در محل ساختمان شماره 3 دانشگاه (ساختمان یاس پردیس)، طبقه پنجم برگزار شد.
در این جلسه استادان و دانشجویان گروه زبان انگلیسی پس از نشست افتتاحیه و تبیین چارچوبها و هدفگذاری این جلسات، به بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل پژوهشی در حوزه آموزش، ادبیات، و مترجمی زبان انگلیسی پرداختند.
در ادامه مدیر گروه زبان از دانشجویان و فارغالتحصیلان علاقهمند به مشارکت در امور پژوهشی که نیازمند راهنمایی در این زمینه هستند، دعوت به عمل آورد تا پایان نیمسال جاری هر یکشنبه از ساعت 10:00 الی 14:00 در محل دفتر این گروه حضور یابند.
برخی از پرسش و پاسخهای مطرح شده در نشست افتتاحیه «یکشنبههای پژوهشی گروه زبان انگلیسی دانشگاه خاتم» به شرح زیر است:
چه افرادی در این جلسات میتوانند شرکت کنند؟
کلیه دانشجویان و فارغالتحصیلان گروه زبان انگلیسی در هر سه گرایش مجاز هستند در جلسات فوق شرکت کنند. حضور دانشجویان سایر دانشگاهها به صورت مهمان نیازمند کسب مجوز از مدیر گروه است.
هدف و ماهیت این جلسات چیست؟
این جلسات به صورت گردهماییهای دوستانه و نیمه رسمی و با هدف تقویت مهارتهای پژوهشی و شغلی در دانشجویان و همافزایی علمی برگزار میشود. برخی از زمینههایی که در آنها دانشجویان میتوانند از این جلسات بهرهمند شوند به شرح زیر است:
- پیدا کردن و پروراندن ایدههای پژوهشی، خصوصاً برای پایاننامه
- مطرح کردن سوالات و ابهامات علمی خود
- آشنایی با روندهای پژوهشی و پایاننامه از جمله جمعآوری، تحلیل، و گزارش دادهها
- نگارش پروپوزال
- آشنایی با نشریات علمی، درجه اعتبار آنها، و روند چاپ مقاله
- جستجوی مقاله و استفاده از پایگاههای علمی
- کمک گرفتن در مسائل فنی نگارش پروپوزال و پایاننامه از جمله استفاده از Word و تمپلیت گروه در فرمت کار
- اصلاح ارجاعات و منبعنویسی بر اساس فرمت استاندارد APA یا MLA
- آماده کردن فایل ارائه استاندارد برای جلسات دفاع و یا شرکت در همایشها
- آمادهسازی و مرتب کردن دادههای تحقیقاتی برای تحلیل کمی یا کیفی
- شرکت در همایشهای علمی
- دریافت مشاوره برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و شرکت در جلسات مصاحبه دکتری
- دریافت مشاوره شغلی جهت ورود به بازار کار و شرکت در مصاحبهها و آزمونهای استخدامی.
آیا این نشستها به صورت دنبالهدار برگزار میشود و مانند کلاس درس شرکتکنندگان موظفاند هر هفته در جلسات شرکت کنند؟
خیر؛ شرکت در این جلسات آزاد بوده و دانشجویان میتوانند در هفتههایی که وقت آزاد دارندُ بین ساعت 10 تا 14 هر زمانی که برایشان مناسب است، در محل گروه حضور یابند. چنانچه گروهی از دانشجویان مایل به تشکیل گروه پژوهشی مشترک باشند، میتوانند شخصاً با اعضای گروه خود برای حضور هماهنگ کنند.
آیا دانشجویان میبایست از پیش مطلب خاصی برای این جلسات آماده کرده و وظایف مشخصی را به انجام برسانند؟
خیر؛ این جلسات با هدف جهتدهی به فعالیتهای پژوهشی دانشجویان برگزار میشود و طبیعی است که دانشجویان بدون داشتن ایده مشخص قبلی و با هدف یافتن مسیر مناسب در این جلسات شرکت کنند. لذا، ممکن است دانشجویانی صرفاً به عنوان ناظر در یکشنبههای پژوهشی حضور یابند و آمادهسازی مطلب از پیش ضروری نیست، مگر اینکه شخصاً برای خود و یا گروه پژوهشی خود وظایفی معین کرده باشند.
دانشجویان چه مشارکتی میتوانند در این جلسات داشته باشند؟
- به اشتراک گذاشتن تجربهها و کمک به سایر داشجویان در زمینههایی که در آن مهارت دارند (از قبیل جستجوی مقاله، آمادهسازی فایل، مرجعنویسی، مسائل شغلی، اپلای در دانشگاههای خارج از کشور و غیره)
- مشارکت در فعالیتهای گروه زبان و همکاری اجرایی در برگزاری کارگاهها، همایشها، و سایر فعالیتهای فوق برنامه گروه
- مشارکت در جهتدهی به این جلسات و ایدهپردازی در خصوص نقشه راه یکشنبههای پژوهشی.
این جلسات میتواند برای دانشجویان ترم اول و یا دانشجویانی که هیچ ایده پژوهشی در ذهن نداشته و هنوز کار پایاننامه خود را آغاز نکردهاند، مفید باشد؟
بله؛ همانطور که گفته شد اولین هدف این جلسه جهتدهی به ایدههای پژوهشی و کمک به دانشجویانی است که در ابتدای راه هستند.
آیا این جلسات جایگزین جلسات مشاوره با اساتید راهنما است؟
خیر؛ در خصوص اساتید تماموقت گروه، دانشجویان میتوانند مشاوره پایاننامه خود را با جلسات یکشنبههای پژوهشی تلفیق و یا مانند سابق در طول سایر روزهای هفته جلسات خود را با اساتید راهنما هماهنگ کنند. در خصوص سایر اساتید هم لازم است گفته شود که هدف از برگزاری این جلسات به هیچ عنوان مداخله با فرآیند پژوهشی دانشجویان با اساتید راهنما نیست؛ لذا دانشجویان صرفاً در مورد مسائل عمومیتر نگارش پایاننامه میتوانند سوالات خود را مطرح کرده و در خصوص مسائل تخصصی به اساتید راهنمای خود ارجاع داده خواهند شد.
چه امکاناتی در این جلسات در اختیار دانشجویان قرار دارد؟
دانشجویان میتوانند از فضاهای متنوع پیشبینی شده در طبقه پنجم ساختمان یاس پردیس برای تشکیل جلسات رسمی و نشستهای غیررسمی با دوستان خود استفاده کنند. برای این منظور، استفاده از دو دستگاه رایانه و اینترنت، استفاده از اتاق جلسات و امکانات ارائه پاورپوینت، اتصال به سرورهای دانشگاه برای دسترسی به پایگاههای علمی و دانلود مقاله، دسترسی مجازی به پایاننامههای گروه و دسترسی فیزیکی به پایاننامههای قدیمیتر گروه، استفاده از کتابخانههای تخصصی اساتید گروه، و استفاده از آبدارخانه پیشبینی شده است.
آیا ماهیت این گردهماییها مانند حضور در کتابخانه و مطالعه فردی است؟
خیر؛ هدف از برگزاری این جلسات گفتگو و تبادل نظر علمی با سایرین در فضایی آزاد است.
آیا این جلسات در ترمهای آتی ادامه پیدا خواهد کرد؟
بله؛ این جلسات در بازه امتحانات ممکن است دچار وقفه شود اما بسته به مشارکت، استقبال، و بازخورد شرکتکنندگان در نیمسال آتی با رویکرد به روزرسانیشده ادامه پیدا خواهند کرد.
آیا غیر از اساتید تمام وقت گروه، اساتید دیگری که در حوزه پژوهشی فعال هستند، در این جلسات حضور خواهند داشت؟
در حال حاضر این جلسات با حضور اعضاء هیئت علمی گروه زبان تشکیل میشوند؛ اما این امکان وجود دارد که در آینده بنا به درخواست دانشجویان و اقتضای نیازهای پژوهشی از سایر اساتید هم برای حضور در این جلسات دعوت به عمل آید.