EN
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۰
صفحه اصلیدانشکده‌ها
گروه مهندسی برق

معرفی گروه مهندسی برق

مهندسی برق بر مطالعه، طراحی و کاربرد تجهیزات، دستگاه‌ها و سیستم‌هایی متمرکز است که از الکتریسیته، الکترونیک و الکترومغناطیس استفاده می‌کنند. مهندسی برق طیف گسترده‌ای از موضوعات، از اجزای کامپیوتر میکروسکوپی گرفته تا شبکه‌های قدرت بزرگ را در بر می‌گیرد. مهندسان برق در طراحی، توسعه و آزمایش تجهیزات و سیستم‌های الکتریکی تخصص دارند که می‌تواند شامل هر چیزی از شبکه‌های برق در مقیاس بزرگ و شبکه‌های مخابراتی تا دستگاه‌های الکترونیکی کوچک‌تر مانند تلفن‌های هوشمند و لپ‌تاپ باشد. رشته مهندسی برق به عنوان پایه بسیاری از علوم و فناوری‌های نوین شناخته می‌شود که هر ساله بسیاری از رتبه‌های برتر کنکور، این رشته را برای ادامه‌ تحصیل انتخاب می‌کنند. همزمان با افزایش روز افزون استفاده از انرژی الکتریکی و نیاز به انتقال سریع اطلاعات، رشته مهندسی برق جایگاه ویژه‌ای در میان رشته‌های مهندسی یافته است.

 

 

تاریخچه رشته مهندسی برق

گروه مهندسی برق در مهرماه ۱۳۹۳ در دانشگاه خاتم شروع به فعالیت کرده و از همان زمان با فراهم کردن کلیه‌ امکانات آموزشی- پژوهشی و کاربردی در مقطع کارشناسی ارشد، اقدام به جذب دانشجو کرده است. دعوت از استادان مطرح و خوش‌نام دانشگاه‌های بزرگ کشور در کنار استادان جوان و همچنین استفاده از آزمایشگاه‌های پیشرفته باعث شد که این گروه در مدتی کوتاه، به موقعیتی ویژه در میان مراکز علمی کشور دست پیدا کند.

 

 

گرایش‌های رشته مهندسی برق دانشگاه خاتم

 

رشته مهندسی برق دانشگاه خاتم در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایش‌های زیر می‌باشد:

 

  • کنترل؛
  • سیستم‌های قدرت؛
  • مخابرات سیستم؛

 

در ادامه با گرایش‌های رشته مهندسی برق در دانشگاه خاتم بیشتر آشنا شوید.

 

مهندسی برق گرایش کنترل

 

گروه مهندسی برق دانشگاه خاتم در مقطع تحصیلات تکمیلی یکی از کاربردی‌ترین دوره‌های گرایش کنترل را ارائه می‌کند که مطابق با نیازمندی‌های صنعت تعریف شده است. آموزش‌های لازم برای ورود به بازار کار کنترل صنعتی در این دانشگاه توسط با تجربه‌ترین استادان این حوزه ارائه می‌شود. سیستم‌های اتوماسیون صنعتی و رباتیک نیز به طور گسترده‌ای در سال‌های گذشته توسعه یافته‌اند.

 

 

مهندسی برق گرایش سیستم‌های قدرت

 

همکاری با استادان شناخته شده گرایش قدرت باعث شده‌ است که دانشجویان این دانشگاه از دانشی برابر با دانشجویان دانشگاه‌های بزرگ و مطرح کشور برخوردار باشند و برای شرکت در پروژ‌ه‌ها و پژوهش‌های حوزه‌ مهندسی قدرت، خود را در شرایطی مساوی با آن‌ها ببینند. فارغ‌التحصیلان دانش‌آموختگان گرایش قدرت می‌توانند در نیروگاه‌های برق و وزارت نیرو مشغول به کار شوند.

 

 

مهندسی برق گرایش مخابرات سیستم

 

در گرایش مخابرات نیز برخی استادان مطرح که سال‌ها در راس آموزش، تصمیم‌گیری‌ها و پژوهش‌های کلان حوزه‌ مخابرات و فناوری اطلاعات کشور بوده‌اند، به تربیت متخصصان برجسته مشغول هستند. دانش‌آموختگان این گرایش می‌توانند در قسمت‌های مخابراتی سازمان‌های مختلف استخدام شوند.

 

توانایی‌ها و مهارت‌های مورد نیاز رشته مهندسی برق

 

مهندسان برق لازم است تا علاوه بر تخصص‌شان توانایی کار در شرایط سخت و فشار کاری بالا را داشته باشند. با توجه به تغییر سریع فناوری‌های مرتبط به مهندسی برق، برای فعالین در این حوزه کاری داشتن روحیه کنجکاوی و مطالعه و یادگیری پیوسته در مورد سیستم‌ها و فناوری‌های پیشرو ضروری بوده و باید ویژگی تحلیل، حل مسئله و خلاقیت در محیط‌های کاری پویا و چالشی را داشته باشند.

 

 

اهداف و ماموریت‌های گروه مهندسی برق

 

گروه مهندسی برق دانشگاه خاتم با استفاده از تجربیات سایر دانشگاه‌ها برای ایجاد الگویی با قابلیت‌های بین‌المللی، قصد دارد تا تکیه‌گاه مطمئنی برای صنایع کشور باشد. در این راستا گروه از حالت «آموزش محور» به«ماموریت محور» تغییر نگرش داده است تا مهندسی برق دانشگاه خاتم بتواند جایگاه مهمی از نظر علمی و فنی کسب کرده و گره‌ای از مشکلات صنعت کشور عزیزمان باز کند. تکیه بر نوآوری و کارآفرینی و پژوهش‌های بین‌رشته‌ای سرلوحه فعالیت گروه مهندسی برق این دانشگاه است.

 

 

مهم‌ترین ماموریت‌های گروه برق دانشگاه خاتم به صورت زیر تعریف شده‌اند:

 

  • اجرای قوانین آموزشی مطابق با دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های بالادستی، به طوری که از نظر آموزشی، رعایت قوانین و نحوه تدریس استادان (مطابق سرفصل‌های مصوب)، جایگاه ممتازی در بین دانشگاه‌های کشور داشته باشد.

 

  • انجام پژوهش‌های کاربردی و هدف‌مند، به گونه‌ای که هم در بعد تئوری و هم در بعد کاربردی صنعتی قابل استناد بوده و نیازهای واقعی کشور را پاسخگو باشد.

 

  • تکیه بر فناوری‌های نوین و استفاده از آزمایشگاه‌ها و مراکز پژوهشی معتبر و در سطح قابل قبول، به گونه‌ای که محصولات آن برای جامعه‌ علمی و صنعتی کشور قابل استفاده باشند.

 

  • کارآفرینی و تشویق صاحبان سرمایه به سرمایه‌گذاری در پژوهش‌های قابل رقابت و آماده‌سازی دانشجویان برای کارآفرینی پس از تحصیل.

 

  • انجام آموزش‌های لازم برای آشنایی دانشجویان با روش‌های مدیریتی و اقتصادی با همکاری دیگر گروه‌های موسسه.

 

  • توسعه گرایش‌های کارشناسی ارشد بین رشته‌ای و جذب دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی.

 

  • شرکت در همایش‌ها و مسابقات بین‌المللی برای معرفی بیشتر گروه.

 

  • تبدیل شدن گروه به قطب انقلاب صنعتی چهارم در سطح ملی و بین‌المللی.