EN
|
|
|
جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۵
صفحه اصلیدانشکده‌ها
گروه هنرهای ساخت

تاریخچه

رشته مدیریت پروژه و ساخت از رشته‌های تحصیلی مهم در حوزه مهندسی معماری و مدیریت است که به تحلیل، برنامه‌ریزی، اجرا، نظارت و کنترل پروژه‌های ساختمانی و عمرانی می‌پردازد. این رشته، برای دانشجویان فرصتی فراهم می‌آورد تا مهارت‌های مورد نیاز برای مدیریت مؤثر پروژه‌های ساخت و ساز را فرا بگیرند.

 

مدیریت پروژه و ساخت، در سطح جهانی، یکی از حوزه‌های پیشرفته و پرتقاضاست که از اصول مدیریت پروژه‌های پیچیده در صنایع مختلف، از جمله ساخت‌وساز، بهره می‌برد. این رشته با تأکید بر کاربرد علم مدیریت در پروژه‌های ساختمانی، در دانشگاه‌های معتبر جهان ارائه می‌شود و به فارغ‌التحصیلان این امکان را می‌دهد که پروژه‌های بزرگ را از آغاز تا پایان مدیریت کنند. در برترین دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی جهان ماننددانشگاه بوستون آمریکا،دانشگاه نورث استرن آمریکا،دانشگاه لی‌های پنسیلوانای آمریکا،دانشگاه بیرمنگام انگلستان،دانشگاه تگزاس در دالاس آمریکا،دانشگاه دنور در آمریکا،دانشگاه میشیگان آمریکا،دانشگاه ایالتی میسوری آمریکا ودانشگاه وست مینستر لندن، رشته‌ مدیریت پروژه و ساخت به شکل تخصصی تدریس می‌شود. این دانشگاه‌ها برنامه‌هایی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ ارشد و دکتری در زمینه مدیریت پروژه و ساخت ارائه می‌دهند که علاوه بر آموزش تئوری، شامل مهارت‌های عملی برای مدیریت پروژه‌های ساخت و ساز نیز می‌شود.

 

علاوه بر این، برخی از کشورها و مؤسسات بین‌المللی استانداردهایی را برای ارزیابی و صدور گواهینامه‌های حرفه‌ای مدیریت پروژه مانندPMP (Project Management Professional) و (PRINCE2) معرفی کرده‌اند که به فارغ‌التحصیلان این رشته کمک می‌کند تا در عرصه بین‌المللی شناخته شده و مهارت‌های خود را ارتقا دهند.

 

با توجه به رشد روزافزون پروژه‌های عمرانی و ساختمانی در ایران، نیاز به متخصصان ماهر در این زمینه به ‌شدت افزایش یافته است. رشته مدیریت پروژه و ساخت در ایران، مانند بسیاری از رشته‌های مهندسی، به سرعت در حال رشد است و دانشگاه‌های معتبر ایرانی این رشته را در مقاطع مختلف ارائه می‌دهند. برترین دانشگاه‌های ایران که رشته مدیریت پروژه و ساخت را تدریس می‌کنند،دانشگاه تهران،دانشگاه شهید بهشتی ودانشگاه تربیت مدرس هستند.

 

گروه هنر و معماری دانشگاه خاتم از مهرماه سال 1395 به جذب دانشجو در دوره‌ کارشناسی ارشد رشته مدیریت پروژه و ساخت (که از گرایش‌های گروه هنرهای ساخت می‌باشد)، از طريق آزمون کارشناسی ارشد اقدام کرده و با دعوت از برجسته‌ترين اساتيد كشور در این رشته همچون دكتر امير فرجي، دوره‌ فوق را تاکنون با موفقیت برگزار کرده است. با همت مسئولین محترم دانشگاه و تلاش اساتید گروه هنر و معماری و در سایه دستاوردهای ارزشمند گروه در جذب اساتید برجسته هیئت علمی و تربیت دانش‌آموختگان توانا، در سال 1403 گروه هنر و معماری با تشکیل سه گروه، به دانشکده هنر و معماری ارتقا یافت که گروه هنرهای ساخت با رشته مدیریت پروژه و ساخت از گروه‌های آن است.

 

ظرفيت پذيرش دانشجو در رشته‌ مدیریت پروژه و ساخت در مقطع کارشناسی ارشد سالانه 20 نفر است که از سراسر کشور هر سال دانشجویان توانمندی این گروه را جهت ادامه و تکمیل تحصیلات خود انتخاب می‌کنند. یادآوری می‌شود رتبه‌هاي برتر آزمون سراسري از شرايط ويژه در پرداخت شهريه دانشگاه برخوردار خواهند شد.

 

گروه هنرهای ساخت در نظر دارد با جذب دانشجو در رشته‌های معماری و انرژی، فناوری‌های معماری از جمله معماری دیجیتال و معماری بایونیک فعالیت خود را گسترش داده و دانش‌آموختگان توانمندی را جهت ارتقای توسعه علمی به جامعه معرفی کند.

 

چشم‌انداز

  • تشکیل گروهی هوشمند در دانشگاه خاتم در راستای اعتلای اهداف توسعه پایدار با رویکرد تربیت دانشجویان بین‌المللی و بهره‌گیری از بهترین اساتید.

 

رسالت

  • هوشمندسازی آموزش و پژوهش و به کارگیری روش‌های نوین مدیریتی در ایجاد سیستم‌های آموزشی و پژوهشی نوین، جهت افزایش تولیدات علمیِ به روز و هم گام شدن با پیشرفت فناوری در دنیا و رقابت با موفق‌ترین دانشگاه‌های جهان در رشته مدیریت پروژه و ساخت.

 

ارزش‌ها

  • رعایت اصل اخلاق حرفه‌ای در انجام فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و رابطه استاد و دانشجو؛
  • ایجاد فرصت‌ تعاملات میان‌رشته‌ای.

 

اهداف آموزشی

  • تاکید بر آموزش‌های کارگاهی براساس فناوری‌های نوین سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و سیستم‌ها؛
  • برگزاری کارگاه‌های آزاد به منظور آموزش‌های بیشتر دانشجویان؛
  • استفاده از آزمایشگاه‌های نوین دانشگاه جهت برگزاری کارگاه و کلاس‌ها؛
  • راه‌اندازی بخش IT و آزمایشگاه‌های متاورس به منظور ارتقاء کیفیت آموزشی؛
  • استفاده از روش‌های نوین هوشمندسازی آموزش؛
  • همکاری با سایر رشته‌ها جهت ایجاد تعاملات میان‌رشته‌ای.

 

اهداف پژوهشی

  • تعریف و توسعه طرح‌های پژوهشی بنیادین؛
  • تعریف و توسعه طرح‌های پژوهشی کاربردی؛
  • برگزاری کارگاه‌های مقاله‌نویسی و آموزش مسیر صحیح پژوهش به دانشجویان؛
  • تهیه مقالات بین‌المللی معتبر و کتب علمی از نتایج پژوهش اساتید و دانشجویان گروه.