EN
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۵
صفحه اصلیاخبار
همایش «هوش مصنوعی؛ چشم‌اندازهای فلسفی و مهندسی» برگزار می‌شود
همایش «هوش مصنوعی؛ چشم‌اندازهای فلسفی و مهندسی» برگزار می‌شود
همایش «هوش مصنوعی؛ چشم‌اندازهای فلسفی و مهندسی» برگزار می‌شود
alt
اشتراک گذاری با :

همایش «هوش مصنوعی؛ چشم‌اندازهای فلسفی و مهندسی» برگزار می‌شود

تاریخ انتشار: یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳

همایش «هوش مصنوعی؛ چشم‌اندازهای فلسفی و مهندسی» با همکاری مشترک گروه فلسفه و گروه مهندسی برق دانشگاه خاتم و در قالب «مدرسه پاییزه 1403» برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی و سایت دانشگاه خاتم، امروزه هوش مصنوعی، علاوه بر کاربردهای صنعتی، به زندگی روزانه ما نیز راه باز کرده و در قالب انواع فناوری‌ها و سامانه‌ها و مصنوعات خود را نشان می‌دهد. بسیاری معتقدند نفوذ این پدیده به‌زودی سرعت بیشتری خواهد گرفت و بسیاری از ابعاد زندگی فردی و اجتماعی ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. هوش مصنوعی علاوه بر مسائل فنی و مهندسی، ابعاد فلسفی، اخلاقی، حقوقی و امنیتی نیز دارد و لازم است از منظرهای مختلف به آن نگریسته شود. به همین منظور، دانشگاه خاتم تصمیم دارد در مدرسه‌ای میان‌رشته‌ای در پاییز به بررسی ابعاد فلسفی و مهندسی این پدیده بپردازد.

 

در این برنامه، از یک سو، فیلسوفان به ابعاد اخلاقی، اجتماعی و فلسفی هوش مصنوعی می‌پردازند؛ و از سوی دیگر، مهندسان سازوکارها و توانایی‌های این فناوری نوظهور را به بحث می‌گذارند. این مدرسه پاییزی برای دانشجویان مهندسی و فلسفه و عموم علاقه‌مندان به موضوع هوش مصنوعی قابل استفاده خواهد بود و می‌تواند به کسب درک عمیق‌تری از این فناوری کمک کند.

 

دبیری علمی همایش را دکتر شهید اعوانی؛ مدیر گروه فلسفه و دبیری اجرایی آن را دکتر عبداله شمیسا؛ مدیر گروه مهندسی برق دانشگاه خاتم بر عهده دارند.

 

سخنرانان و عناوین سخنرانی آنها در این همایش به شرح زیر است:

 

بخش مهندسی:

 

  • دکتر علی خاکی صدیق، استاد گروه کنترل دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی (نظریه سیستم‌ها، سایبرنتیک و هوش مصنوعی)
  • دکتر بابک نجار اعرابی، استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشکدگان فنی دانشگاه تهران (داده، مدل و علیت در عصر هوش مصنوعی)
  • دکتر مهدی علیاری شوره‌دلی، دانشیار گروه کنترل دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی (هوش مصنوعی و یادگیری ماشین: کاوشی در مرزهای دانش و آگاهی)
  • محمدجواد احمدی، دانشجوی دکتری مهندسی برق دانشگاه خواجه نصیر‌الدین طوسی (یادگیری عمیق و هوش مصنوعی مولد: مرزهای خلاقیت و زندگی جدید)
  • دکتر بابک مجیدی، دانشیار گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه خاتم (آزمایشگاه واقعیت دیجیتال هوشمند)

 

بخش فلسفه:

 

  • دکتر حسین شیخ رضایی، استادیار موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران (چه سامانه‌ای هوشمند است؟)
  • کاوه بهبهانی، مدرس، مترجم و پژوهشگر فلسفه (آیا ما موجوداتی شبیه‌سازی شده‌ایم؟ نسبت فرضیه‌ی شکاکانه شبیه‌سازی با هوش مصنوعی)
  • یاسر خوشنویس، مدیر کارگروه حکمرانی اندیشکده مطالعات فضای مجازی رستا (پیمان منع گسترش ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی؛ خیالی یا محتمل؟)
  • دکتر ابوطالب صفدری، پژوهشگر پسادکتری فلسفه، دانشگاه برمن آلمان، دبیر کارگروه «طراحی موقعیت‌مند» اندیشکده رستا (نسبت‌گرایی: پیش به سوی فراروی از انسان‌محوری در رابطه‌ی انسان- ماشین)

 

بر اساس این گزارش، هزینه ثبت‌نام برای عموم علاقمندان 5 میلیون ریال و برای دانشجویان (با تخفیف) 3 میلیون و 500 هزار ریال است. به شرکت‌کنندگان گواهی شرکت در دوره‌ها از طرف دانشگاه خاتم ارائه خواهد شد.

 

برای دریافت برنامه زمان‌بندی مدرسه پاییزه 1403 (همایش «هوش مصنوعی؛ چشم‌اندازهای فلسفی و مهندسی») می‌توانید اینجا را کلیک کنید.

 

متقاضیان شرکت در این رویداد برای انجام هماهنگی‌های لازم می‌توانند با ایمیل a.shamisa@khatam.ac.ir در ارتباط باشند.

 

همایش «هوش مصنوعی؛ چشم‌اندازهای فلسفی و مهندسی» روزهای چهارشنبه 25 و پنجشنبه 26 مهر 1403 در دانشگاه خاتم واقع در خیابان ملاصدرا، خیابان شیراز شمالی، خیابان حکیم اعظم، پلاک 30، سالن کنفرانس امام رضا (ع) برگزار می‌شود.

 

راه‌های ارتباطی:

 

نشانی سایت: www.khatam.ac.ir

تلفن:                89174111-021

کانال تلگرامی:     لینک کانال

برچسب‌ها:
مدرسه پائیزه
هوش مصنوعی
گروه فلسفه
گروه مهندسی برق