بیانیه پایانی چهارمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور تشریح شد

۱۳۹۵/۸/۴

بیانیه پایانی چهارمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور تشریح شد

ضرورت بازنگری در شاخص‌های ارزیابی اعضای هیئت علمی/ مالکیت فکری تصویب شود

متن کامل بیانیه چهارمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور به شرح زیر است:

منت خدای را که به همت شورای انجمن های علمی ایران و با همکاری دانشگاه خاتم توفیق برگزاری همایش دیگری از سلسله همایش های پیشرفت وتوسعه علمی ایران در سوم آبان ماه ۱۳۹۵ میسر گردید .
با عنایت به مباحث مطروحه و سخنرانی های ارزشمند برای تبیین و واکاوی اصلی همایش چهارم موارد زیر جهت گنجاندن در برنامه ها و سیاست های آتی کشور مورد تاکید قرار گرفت؛

1-با توجه به گسترش کمی دانشگاه ها هم از بعد افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو و هم تاسیس دانشگاه های جدید حرکت در راستای باز طراحی ساختاری با هدف توسعه کیفی با محوریت توجه به نیازهای کشور در افق های علمی ترسیم شده ی پیش رو از ضرورت های اجتناب ناپذیر خواهد بود.

۲.حرکت به سمت اصلاح ساختار فعلی جذب دانشجو سیاست محوری کیفی سازی در نظام آموزش عالی توسط نهادهای قانون گذار و دولت محترم مورد تاکید بیش از پیش قرار بگیرد.

۳. خیل عظیم رو به گسترش فارغ التحصیلان جویای شغل در کنار عطش کارفرمایان صنایع مختلف به جذب نیروهای متناسب با نیاز. تاملی عملی و مبتنی بر ارتباط جدی تر صنعت و کشور را اجتناب ناپذیر نموده است.

۴ .ضروری است با هدف توجه بیشتر بازار کار، رشته های تحصیلی و واحدهای درسی مورد بررسی و بازنگری جدی قرار گیرد.

۵. ضرورت بازنگری در شاخص های ارزیابی اعضای هیات علمی از تمرکز صفر بر مقالات آی اس آی به سایر شاخص های متناسب کیفی و کمی مورد تاکید می باشد.

۶ .در راستای تجانس اهداف و بهره مندی از هم افزایی انجمن ها پیشنهاد می شود ، کار گروه های مالیاتی بیمه مالی حسابداری ، ثبت شرکت ها و نظایر آنها با تمرکز بر آسیب شناسی مسایل مبتلا به کلیه ی انجمن های علمی و به شناسایی راههای برون رفت از موانع موجود تشکیل گردد.

۷ .به جهت تسهیل ارتباط صنعت و دانشگاه پیشنهاد می شود از طریق انعقاد تفاهم نامه ای مابین وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و زارت صنعت تجارت و معدن و انجمن های فعال در هر رشته محور گام های اجرایی مهم شود.

۸. با هدف تمرکز کانونی فعالیت ها از وزیر محترم کشور و وزیر محترم علوم تحقیقات و فناوری درخواست می شود، زمینه تشکیل خانه انجمن های کشور یا پارلمان علمی کشور را اعم از انجمن های دارای مجوز از وزارت کشور و انجمن های دارای مجوز از وزارت علوم فراهم نماید.

۹ . در راستای فرهنگ سازی عمومی و آشنایی دانشگاهیان و پژوهشگران با فعالیت های توسعه ای علم و فناوری با هدف جهت دهی، تربیت نسل های آتی، مبتنی بر نیاز جامعه، شایسته است ضمن تعامل نزدیک با رسانه ملی ، صدا وسیمای جمهوری اسلامی برنامه ای مستمر ، هفتگی برنامه ریزی و اجرا شود.

۱۰. از دولت محترم انتظار می رود برای تحقق مهمترین بند از سیاست های کلی علم و فناوری مبتنی بر تامین بودجه ۴ درصدی تحقیق و توسعه کشور گام های سریعتری بردارد.

۱۱. با توجه به عدم تحقق هدف های اشتغال و کارآفرینی در برنامه چهارم و پنجم توسعه کشور از دولت محترم درخواست می نماید سیاست های کلی مربوط به اشتغال وکارآفرینی را در برنامه های توسعه آتی کشور مصرانه به اجرا گذارد.

۱۲. تشکیل واحدهای سرمایه گذاری خطرپذیر و اتخاذ سیاست های حمایت مالی توسط دولت ضروری است.

۱۳ تصویب قانون مالکیت فکری در جهت حمایت از کارآفرینان و مخترعان در دستور کار باید قرار گیرد.

۱۴. استمرار برگزاری این همایش در سالهای آتی با همت شورای انجمن های علمی مورد تاکید می باشد.

گفتنی است :در چهارمین همایش "پیشرفت و توسعه علمی کشور" رحمانی فضلی، وزیر کشور؛ فرهادی، وزیر علوم و فناوری؛ مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاساگاد و رئیس شورای انجمن های علمی ایران؛ توفیقی، ریاست جمعیت توسعه علمی ایران و احمدی معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم و رییسان و اعضای هیات مدیره انجمن های علمی و گروهی از دانشجویان دانشگاه خاتم حضور داشتند.

اعضای هیئت علمی
بانک پاساگاد