سومین کنفرانس بیوالکترومغناطیس ایران ICBEM 2016

۱۳۹۵/۵/۳۰

سومین کنفرانس بیوالکترومغناطیس ایران ICBEM 2016

سومین کنفرانس بیوالکترومغناطیس ایران

ICBEM 2016 (4 و 5 شهریور ماه 1395، تهران)

کنفرانس بیوالکترومغناطیس ایران با هدف گسترش مرزهای دانش فنی و تبادل نظر علمی‌-کاربردی در زمینه‌های مختلف بیوالکترومغناطیس (بخش امواج غیریونیزان)، در راستای ارتقاء سطح علمی کشور و ارتباط بین محققین، دانشجویان و صنعت‌گران در بخش علوم نو و تحقیقات میان‌رشته‌ای برگزار می‌شود. کمیته‌ي برگزاری سومین کنفرانس بیوالکترومغناطیس ایران درصدد است با برگزاری سخن‌رانی‌های کلیدی، نشست‌های علمی و تخصصی تلاش نماید علاقه‌مندان را با آخرین دستاوردهای دانش فنی در زمینه‌های زیر آشنا سازد.

1. زیست‌الکترومغناطیس تشخیصی:

به مطالعه‌ي کاربرد امواج و میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی در تشخیص بیماری‌ها و اختلالات و وضعیت افراد می‌پردازد (مقوله‌ي کاربردی-بالینی).

سرفصل‌های کنفرانس در بخش بیوالکترومغناطیس تشخیصی:

• ثبت و تحریک الکتریکی در تشخیص و درمان (الکترودیاگنوسیس)
  • تصویربرداری و ترمومتری و برش‌نگاری امپدانسی
  • تحریک مغناطیسی در تشخیص و درمان
  • حساسیت‌سنجی الکترومغناطیسی و رادیوبیولوژی

2. بیو‌الکترومغناطیس درمانی:

استفاده از روش‌­های الکترومغناطیسی و به‌کارگیری امواج و میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی در درمان، به عنوان یکی از جدیدترین روش‌ها در دنیا به شمار رفته و سعی می‌شود در آینده جایگزین روش‌های پرتودرمانی یونیزان، داروهای شیمیایی و روش­‌های تهاجمی شود. این مطالعات، درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری‌های استخوانی، کاهش درد، سرطان، صرع، بیماری‌ها و اختلالات ذهنی، بیمار‌ی‌های عصبی-عضلانی، سوختگی و زخم، و بیماری‌های چشمی را پوشش می‌دهد.

سرفصل‌های کنفرانس در بخش بیوالکترومغناطیس درمانی:

• جداسازی سلولی الکتریکی و مغناطیسی سلول
  • تخریب گرمایی و هایپرترمی مغناطیسی
  • تحریک مغناطیسی در تشخیص و درمان
  • الکترومگنتوتراپی
  • منفذسازی الکتریکی و دارودرمانی الکتریکی
  • سازوکارهای جذب و برهم‌کنش الکترومغناطیسی
  • دارورسانی مغناطیسی
  • تشخیص و پایش مغناطیسی

3. بیو‌الکترومغناطیس حفاظتی:

با توجه به کاربرد روزافزون سامانه‌های الکترومغناطیسی جدید و پیشرفت‌های پیش رو در این زمینه، شناخت خطرات امواج و میدان‌های الکترومغناطیسی بر سلامت، اثرات بیولوژیکی و رفتاری، حفاظت پرتوی و پیش‌گیری از خطرات، از جمله فعالیت‌های مراکز زیست‌الکترومغناطیس است. متأسفانه تاکنون در کشور ما هیچ مرکزی در راستای این اهداف، تأسیس و راه‌­اندازی نشده است.

این شاخه از مهندسی زیست‌الکترومغناطیس، به مطالعه‌ي اثرات پرتوی بر رفتار شناختی (استرس، افسردگی، خواب و ...)، جنین و باروری، سلامت عموم جامعه، اثرات بیولوژیکی، فیزیولوژیکی و مطالعات اپیدمیولوژیکی، محیطی و عمومی، دوزی‌متری و اندازه‌­گیری میدان­‌های الکترومغناطیسی، ایمنی و آنالیز ریسک سلامت، استانداردها و سیاست‌ها می‌­پردازد. این مطالعات با توجه به اینکه متولی خاصی ندارد، در ایران جایگاه مقبول و ویژه‌­ای نیافته است و شاید بیشتر تحقیقات حاضر، بدون پایه و پیش‌زمینه‌ي علمی مناسبی در حال انجام است.

بخش حفاظت با توجه به عناوین و زیرشاخه‌هایش، بخشی است که با فناوري‌هاي روز دنیا و آینده‌ي پیش‌رو گره خورده است. ورود به این بخش نه تنها نیازمند پژوهش است، بلکه راهنمای ارتقاء فناوري‌هاي موجود نیز به حساب می­‌آید.

سرفصل‌های کنفرانس در بخش بیوالکترومغناطیس حفاظتی:

• دوزی‌متری و اندازه‌گیری میدان‌های الکترومغناطیسی
  • ایمنی و آنالیز ریسک سلامت، استانداردها و سیاست‌ها
  • اثرات بیولوژیکی، فیزیولوژیکی و مطالعات اپیدمیولوژیکی، محیطی و عمومی
  • سازگاری الکترومغناطیسی
  • حفاظت در برابر میدان‌های الکترومغناطیسی
  • تجهیزات تولید میدان و تابش
  • سازوکارهای جذب و برهم‌کنش الکترومغناطیسی
  • تشخیص و پایش مغناطیسی

4. بیو‌الکترومغناطیس تعاملی:

زیست‌الکترومغناطیس تعاملی، به منظور توان­افزایی، مهندسی ذهن و تعاملی کردن ارتباط انسان ماشین با کمک انرژی‌های الکترومغناطیسی جهت ایجاد فناوري‌هاي جدید و قابل کاربرد حاصل می‌شود.

صنعت، پزشکی، صنایع نظامی و دفاعی، فعالیت‌ها و حتی بازی‌ها، نیازمند ایجاد ارتباط میان ماشین و کاربر هستند، این بخش از تعامل اغلب با نرم‌­افزارهایی ایجاد می­‌شود که با به‌کارگیری شناخت از انسان و کاربران، ارتباط میان انسان و ماشین را تسهیل می‌سازند. این تعامل نیازمند شناخت قوی از توانایی‌های ذهنی، حافظه، رفتارها و حتی توانایی‌های فیزیکی کاربران است. با این شناخت و طراحی نرم‌­افزارهای مناسب، شانس مقبولیت و موفقیت سامانه‌ها، بازی‌ها و آموزش‌ها افزایش می‌‌‌یابد. در واقع یک سامانه‌ي تعاملی انسان و ماشین مناسب، قادر به ارائه‌ي تعاملی واقعی و طبیعی میان انسان و دستگاه خارجی و دست‌یابی مؤثر به اهداف در اثر هم‌افزایی حاصل است. این بخش از علم مهندسی زیست‌الکترومغناطیس، بازده و توان عملیاتی‌شدن سامانه‌ها و روش‌ها را افزایش می­‌دهد، در کاربران استرس، زمان یادگیری، توامندی‌های فیزیکی و ذهنی را کاهش می‌دهد و سبب بالابردن بهره اقتصادی می‌­شود.

همان‌گونه که از توضیحات برمی‌­آید، این بخش از مطالعات قابلیت ارتقاء فناوري‌هاي موجود و ایجاد فناوري‌هاي نوین و پرکاربرد را دارا است.

سرفصل‌های کنفرانس در بخش بیوالکترومغناطیس تعاملی::

• تحریک الکتریکی و مغناطیسی کارکردی FES و FNS
  • نوروفیدبک