khatam.ac.ir
به میزبانی دانشگاه خاتم؛
سومین دوره مسابقات ملی کدگشایی با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد
تاریخ انتشار: جمعه ۱۱ خرداد ۱۴۰۳
سومین دوره مسابقات ملی برنامهنویسی Decode Cup (کدگشایی) روز پنجشنبه 10 خردادماه به میزبانی دانشگاه خاتم برگزار شد و برترینهای این دوره از مسابقات معرفی و تجلیل شدند.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی و سایت دانشگاه خاتم، سومین دوره مسابقات ملی برنامهنویسی Decode Cup (کدگشایی) به میزبانی دانشگاه خاتم و با همکاری کامپیوترونیک به مدت یک روز (10 خردادماه) و با مشارکت 50 تیم دانشجویی از دانشگاههای مختلف کشور برگزار شد.
این مسابقات در دو لیگ پایتون و سی پلاس پلاس و با هدف به چالش کشیدن مهارتهای برنامهنویسی دانشجویان و دانشآموزان علاقهمند به این حوزه و طی 3 مرحله برگزار شد؛ مرحله اول، شامل مهندسی معکوس پیامهای کدگذاری شده با روشهای پیچیده بود، مرحله دوم، تجزیه و تحلیل الگوریتمهای مشهور و کشف الگوریتم مورد نظر را دربرمیگرفت و مرحله سوم هم دیکد کردن برنامههای کدشده و یافتن رشته خروجی بود. در هیچ یک از مراحل این مسابقه، استفاده از کامپیوتر، موبایل و ابزارهای الکترونیکی مجاز نبود و شرکتکنندگان تنها میتوانستند از ذهن، کاغذ و قلم و در صورت نیاز از جزوهها و کتابهای مرجع استفاده کنند.
دکتر احسان اخترکاوان؛ مدیر گروه کامپیوتر دانشگاه خاتم در آئین افتتاحیه این دوره از مسابقات، ضمن معرفی مختصری از دانشگاه خاتم و توانمندیهای علمی آن از جمله مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه، آمادگی این مرکز را برای حمایت و پشتیبانی از دانشجویان و ایدهپردازانی که به دنبال راهاندازی استارتآپهای فناورانه خود هستند، اعلام کرد.
دکتر محمد طهرانی؛ دیگر عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر دانشگاه خاتم نیز در سخنانی به تحولات سریع در ورود نوآوریهای جدید به جوامع و نحوه مواجهه افراد و گروههای مختلف به این تحولات تکنولوژیک پرداخت و گفت: هر چند سال یک بار چند Hype در این حوزه اتفاق میافتد که در ابتدا با نوعی جوزدگی از سوی افراد مواجه میشویم و پس از فروکش کردن تب آن Hype بحث محدودیتها و سپس مقرراتی که بر آن اعمال میشود، پیش کشیده میشود.
وی در ادامه بر لزوم مواجهه دقیق و علمی با این قبیل تحولات (مثلا ورود بلاکچین و یا ورود هوش مصنوعی) تاکید کرد.
دکتر سیدحسین رضوی حاجیآقا مدیر واحد پژوهش دانشگاه خاتم نیز در سخنانی با اشاره به اولویتهای وزارت علوم و دانشگاه خاتم در زمینه نظام ارتقای علمی، میدان دادن به ایدههای نوآورانه و فناورانه را در زمره مهمترین اولویتها برشمرد و برگزاری رویدادهایی از قبیل مسابقات ملی برنامهنویسی را اقدامی مهم در همین راستا ارزیابی کرد.
مدیر واحد پژوهش دانشگاه خاتم همچنین آمادگی دانشگاه را برای حمایت از تیمهای برتر سومین دوره مسابقات ملی برنامهنویسی اعلام کرد.
در ادامه مهندس مبین موسوی؛ بنیانگذار کامپیوترونیک و مدیر پروژه کدگشایی در سخنانی بر لزوم استفاده دانشجویان از امکانات و پتانسیلهای موجود در مراکز علمی کشور تاکید کرد و گفت: نباید اولین چیزی که به آن فکر میکنیم، مهاجرت باشد،؛ برای جنگیدن با مشکلات باید همواره امیدوار باشیم.
وی همچنین با یادآوری برگزاری دو دوره پیشین مسابقات ملی برنامه نویسی در دانشگاه علم و صنعت، میزبانی دانشگاه خاتم را از سومین دوره این مسابقات به فال نیک گرفت و ضمن تقدیر از همکاری این دانشگاه، بر لزوم ارتقای علمی این رویداد در دورههای آتی تاکید کرد.
در ادامه و پس از توضیحات موسوی درباره قوانین و مقررات مسابقه کدگشایی، این رقابت به صورت رسمی آغاز به کار کرد و طی 3 مرحله برگزار شد.
در آئین اختتامیه این دوره از مسابقات ملی برنامهنویسی، دکتر عبدالله شمیسا؛ مدیر گروه مهندسی برق دانشگاه خاتم در سخنانی بر اهمیت فراگیری مهارتهای کلیدی برای مهندسان تاکید کرد و برخی از آنها را به شرح زیر برشمرد: داشتن توانایی ریاضی و تحلیل و تفکر منطقی، تیزبینی علمی و کنجکاوی سیریناپذیر، حل خلاقانه و نوآورانه مسئله، داشتن مهارتهای تخصصی، داشتن مهارت های تحلیلی و تفکر انتقادی، توانایی مدیریت پروژه و کار تیمی، توجه به جزئیات، داشتن مهارتهای ارتباطی و تطبیقپذیری و یادگیری و بهبود مستمر و پذیرش تغییرات و خوشبین بودن.
همچنین دکتر محمودی؛ عضو هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه خاتم، ضمن تقدیر از برگزارکنندگان مسابقات کدگشایی، این رویداد رقابتی را بسیار جذاب توصیف کرد.
بر اساس همین گزارش، با خاتمه برگزاری مسابقه کدگشایی و پس از داوری و ارزیابی نتایج از سوی هیئت داوران، 6 تیم شامل 3 تیم برتر در هر دو لیگ (پایتون و c++)، با کسب عناوین اول تا سوم، ضمن دریافت لوح تقدیر و تندیس، جوایز نقدی خود را که مجموعاً ۲۰۰ میلیون تومان بود، دریافت کردند. مبلغ نقدی جایزه تیمهای اول هر لیگ ۵۰ میلیون تومان، تیمهای دوم ۳۵ میلیون تومان و تیمهای سوم ۱۵ میلیون تومان بود.
تیمهای برتر لیگ سی پلاس پلاس:
- تیم اول: شریف کد (از دانشگاه صنعتی شریف)
- تیم دوم: کامپایل تایم (از دانشگاه قزوین)
- تیم سوم: SRM (از دانشگاه خاتم)
تیم های برتر لیگ پایتون:
- تیم اول: سالیوان (از دانشگاه صنعتی شریف)
- تیم دوم: دیبا (از دانشگاه صنعتی شریف)
- تیم سوم: 302 CRO (از دانشگاه خاتم)