مراسم بزرگداشت روز معلم در دانشگاه خاتم برگزارشد
در مراسم تجلیل از اساتید دانشگاه خاتم مطرح شد: "دانشگاه خاتم، تبدیل به استنفورد ایران خواهد شد"
دانشگاه خاتم به عنوان یکی از توانمندترین مراکز آموزشی کشور که از وجود اساتیدی بنام و مجرب و با سابقهی تدریس در بهترین دانشگاههای کشور بهره می برد، قصد دارد قلههای مرتفع علم و دانش جهان را فتح کند. سالن اجتماعات دانشگاه خاتم در تاریخ 13 اردیبهشت 1394، شاهد حضور مدیران و اساتید این دانشگاه بود، تا به بهانهی فرا رسیدن روز تجلیل از مقام معلم، ضمن تقدیر از مقام شامخ اساتید، برای تبدیل دانشگاه خاتم به یکی از مهمترین قطبهای علمی جهان، پیمان یاری ببندند. آرمانی که به گفتهی دکتر قاسمی، ریاست دانشگاه خاتم، نه تنها دور از دسترس نیست بلکه با توجه به امکانات موجود در دانشگاه، با تغییر نگرش و عزمی جزم، دستیافتنی است.
در ادامه گزارشی از این مراسم را میخوانید:
ریاست دانشگاه خاتم: فرهنگ سازمانی دانشگاه خاتم از نام آن آغاز شده است.
دکتر مجید قاسمی، ریاست دانشگاه خاتم، ضمن تبریک میلاد امام علی (ع) و روز معلم گفتند: نگاه بنده به دانشگاه خاتم و فضایی که باید در اینجا وجود داشتهباشد چیست؟ همان فضایی است که ما در بانک پاسارگاد در بعد فرهنگی ترسیم کردهایم. ما از همان ابتدا سعی کردیم علم و عشق را با هم منظور کنیم. از این رو در بانک پاسارگاد به عنوان بانک عشق، بهترینهای سیستم بانکی که ما نام آنها را کارآزموده میخوانیم، به همراه جوانان در حال فعالیت و خدمت هستند. انتظار ما در دانشگاه خاتم نیز این است که علم و عشق در کنار هم قرار گیرند و اساتید فرهیخته و با تجربهی ما، در کنار جوانان ما که در هیئتعلمی فعالیت دارند، در مسیر ارتقای این دانشگاه قدم بردارند. ایشان ادامه دادند: ما در دانشگاه خاتم هم به بحث کیفیت و هم به بحث کمیت توجه خاص داشتهایم. وجود 750 دانشجو بعد از 3 سال، مؤید توجه به بحث کمیت است. اما در این مدت به کیفیت بیشتر اهمیت دادهایم. نتیجهی آن نیز این است که هماکنون به لحاظ بضاعت علمی در خدمت بهترینهای کشور هستیم. ما قصد داریم به سمتی پیش برویم که دانشجویان دانشگاه استنفورد حسرت گذراندن یک دوره کلاس را در این دانشگاه داشته باشند.
دکتر قاسمی ضمن اشاره به موفقیتهای دانشگاه و با اعلام یک خبر خوش به حاضران، اینگونه ادامه دادند: در کمیسیون توسعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با کلیات دانشکده علوم پزشکی دانشگاه خاتم موافقت شد. همچنین با تأسیس اولین بیمارستان هزار تختخوابی که قرار است در گروه مالی پاسارگاد ساخته شود، موافقت شد. قرار بر این است که توسط این گروه در 7 یا 8 نقطهی کشور، بیمارستانهایی با ظرفیت در مجموع 7 هزار تختخواب، ساخته شود که با ساخت اولین بیمارستان در قم موافقت شده است. در کنار هر یک از این بیمارستانها نیز، یک دانشکده علوم پزشکی مستقر خواهد شد. تا به حال چنین مجوزی به بخش خصوصی داده نشده است و همین دانشگاه خاتم و ارزیابیهای خوبی که از آن میشود، باعث جلب اعتماد مسئولان شده است. ریاست دانشگاه ضمن اشاره به برگزاری جلسهی هماندیشی با حضور نخبگان و برترینهای المپیادها، که هماکنون در خارج از کشور و در بهترین دانشگاههای جهان تدریس میکنند، ادامه داد: ما در بحث استاد به خوبی در حال پیش رفتن هستیم. در بحث دانشجویان هم با تصمیماتی که گرفتهشده و امکاناتی که برای نفرات برتر کنکور درنظر گرفتهایم، شاهد پیشرفتهای قابل توجهی خواهیم بود. این دانشگاه به دلیل امکانات و فعالیتهای قابل توجهی که دارد، غنیترین آزمایشگاهها و کارگاههای آموزشی را در اختیار دارد. ایشان در پایان ضمن تأکید بر بحث فرهنگ سازمانی تصریح کردند: ما چارهای نداریم جز آنکه بر بحث فرهنگ سازمانی تأکید ویژهای داشتهباشیم. این فرهنگ از نام دانشگاه آغاز شده است. من از تمام اساتید میخواهم در خصوص ایجاد یک فرهنگ سازمانی غنی در دانشگاه خاتم فکر کرده و پیشنهادهای خود را ارایه دهند.
عضو هیئت مؤسس دانشگاه خاتم: به پدیدآورندگان دانشگاهخاتم، دستمریزاد میگویم
حجتالاسلام مرسلی عضو هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه خاتم، ضمن تأکید بر مقام والای معلم و جایگاه ارزشمند علم در مکتب اسلامی، گفت: قرآن در شرایطی نازل شد که در کل شبه جزیرهالعرب تنها 17 نفر توان خواندن و نوشتن داشتند، که یک زن و بقیه مرد بودند. در چنین شرایطی حضرت محمد (ص)، با علم، قلم و بیان جامعه را هدایت فرمودند. وی ادامه داد: تمدنهای بشری بیشماری وجود دارند. با این حال تنها تمدنی که دارای شناسنامه است، تمدن اسلامی است. تمدنی که سال شروع، بنیانگذار، نحوه شکلگیری و اوجگیری آن کاملاً مشخص است. عضو هیئت امنای دانشگاه خاتم، با اشاره به اینکه اسلام برای علم هیچ مرزی تعیین نکردهاست، تأکید کرد: هر گاه کلمهی علم به کار میرود، منظور تمام علوم است. بدینترتیب فراگیری هر علمی که نیاز جامعه باشد و موجب توسعهی آن شود، واجب کفایی است. وی خاطرنشان کرد: علم یا اکتسابی است یا جنبهی کشف و شهود دارد. هر یک از این دو منشأ و یا هر دو توأمان را در نظر بگیریم، انبیاء، معلمان اولیهی ما هستند.
اگر دریچهی وحی به روی انسانها گشوده نمیشد، ما نمیتوانستیم به علم دسترسی پیدا کنیم. وی تصریح کرد: فردای هر کشور، مدیون جامعهی علمی آن است. اگر فردایی بهتر میخواهیم، باید تقدم و اولویت اول را به جامعهی علمی و نیازهای ابزاری توسعهی علمی داد. هیچ فقری بدتر از فقر علمی و فرهنگی نیست و معلمان و اساتید، به عنوان چهرههای تاثیرگزار هر جامعه باقی خواهند ماند. حجتالاسلام مرسلی در پایان افزود: به تمام عزیزانی که دانشگاه خاتم را در قالب مجموعهای به این عظمت پدید آوردند، دست مریزاد گفته و برای آنها عمری با عزت مسئلت دارم.
مدیر گروه مدیریت دانشگاه خاتم: گسترش کیفی دانشگاه، هدف اصلی مؤسسان آن است
دکتر حاجکریمی، دبیر گروه مدیریت دانشگاه خاتم، ضمن تبریک به مناسبت سالروز میلاد امام علی (ع)، روز پدر و روز معلم در خصوص کیفیت دانشگاه خاتم گفت: یکی از بحثهایی که از روز نخست تاکنون در این دانشگاه مورد توجه اکید قرار گرفته، گسترش کیفی آن بوده است. مدیران و مؤسسان در دانشگاه خاتم برخلاف بسیاری از دانشگاهها که بیشتر بر روی گسترش کمی تأکید کردهاند، بر توسعهی کیفی دست گذاشته و در این مسیر هم توفیقات بسیار خوبی داشتهاند. وی ادامه داد: یک دانشگاه کیفی بر سه عنصر بنا شدهاست. استاد، دانشجوی خوب و فضا و تجهیزات مناسب. فاکتورهایی که آقای دکتر قاسمی به عنوان ریاست دانشگاه، توجه خاصی به آنها دارند. در این دانشگاه سعی شده است که سه دانشکده تاسیس شود. اساتید بسیار خوبی از بهترین دانشگاههای مطرح کشور جذب شدهاند. دانشجویانی که انتخاب شدهاند، دانشجویان نسبتاً خوبی هستند و سطح کیفی در حد دانشگاههای دولتی است. در این دانشگاه فضای بسیار خوب علمی، تحقیقاتی و تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی بسیار مناسبی وجود دارد، که شاید در کمتر دانشگاهی دیده شود. انرژی مثبتی که دائماً توسط ریاست محترم دانشگاه داده میشود، در پیشرفت این دانشگاه بسیار موثر بوده است. وی در پایان خاطرنشان کرد: این توجه در انتخاب اساتید، توجه به کاربردی بودن پایاننامهها، تحقیقات میدانی و تلاش برای استخراج و انتشار مقالات علمی و پژوهشی، نشاندهندهی حرکت دانشگاه خاتم به سمت کیفیتگرایی است.
آقای دکترخوشطینت، مدیر گروه حسابداری: دلیل موفقیت دانشگاه خاتم، اعتقاد راسخ بنیانگذاران آن است
آقای خوشطینت، مدیر گروه حسابداری ضمن اشاره به همزمانی مراسم تجلیل از اساتید دانشگاه خاتم، با سه مناسبت میلاد امام علی (ع)، روز پدر و روز معلم، در تجلیل از مقام شهید مرتضی مطهری گفت: شهید مطهری مردی است که چون هست، همچون سرچشمهی علم و ایمان میخروشد و چون میرود همچون شمعی روشنی می بخشد، تا همگان با مروری بر زندگی به خود باز بنگرند و کارنامهی علمی و ایمان خود را ورق بزنند. سخن از فردی است که چون می رود، ما گرد هم میآییم، تا ببینیم کجا هستیم و چه میکنیم. بر ساحت مقدس این استاد شهید ادای احترام کرده، فرصت را غنیمت شمرده و بر مقام شامخ معلم ارج مینهیم. وی با اشاره به جایگاه دانشگاه خاتم ادامه داد: سخن از دانشگاهی است که ظاهراً با عمری کوتاه نسبت به سایر مؤسسات آموزش عالی، توانسته خود را به جامعه علمی بشناساند و دلیل این امر چیزی نیست جز اعتقاد راسخ بنیانگذاران این دانشگاه، در راهی که قدم برداشتهاند و با وجود مشکلات عدیده و مرد افکن، از پای نیفتاده و مجدانه در راه توسعهی علمی آن تلاش میکنند. وی در پایان ضمن تشکر از ریاست دانشگاه، اعضای هیئت مؤسس و هیئت امنا، برای پایهریزی این نهاد علمی و تلاش برای استحکام آن اظهار امیدواری کرد: همواره این نهاد علمی، همانگونه که از نام آن پیداست، همچون نگینی بر تارک آموزش عالی کشور بدرخشد.
خانم دکتر پروین مدیر گروه اقتصاد: در تفکر مؤسسان دانشگاه خاتم، الگوبرداری از دانشگاههای معتبر جهانی است
خانم دکتر پروین، مدیر گروه اقتصاد دانشگاه خاتم، ضمن اشاره به ویژگیهای مثبت این دانشگاه نسبت به سایر دانشگاهها، گفت: وجود دانشگاههای خصوصی و غیرانتفاعی میتواند سرمنشأ پیشرفت علمی و دست یافتن به شرایطی باشد، که جامعهی آکادمیک خواستار آن است. دانشگاه خاتم یکی از دانشگاههایی است که در این مسیر قدمهای مثبتی برداشتهاست. وی ادامه داد: این دانشگاه، دانشگاهی است که در تفکر مؤسسان آن، الگوبرداری از دانشگاههای معتبر جهانی است. بنده شاهد بودم که مسئولان دانشگاه از این الگوبرداری بهره برده و سعی کردند راه و روشهای لازم، برای نیل به این هدف را آموخته و در این مسیر قدم بردارند. وی افزود: یکی دیگر از نکات مثبت در این دانشگاه، توجه بسیار به معیارهای علمی، در انتخاب هیئت علمی است که جای تقدیر و تشکر دارد. مسئولان این دانشگاه، همواره از پیشنهادها علیرغم در پی داشتن بار مالی، استقبال میکنند و یک مکانیزم بسیار کارا و فعال را، در حوزهی اداری ایجاد کردهاند. نمونهی آن انجام سریع و بدون فوت وقت مقدمات برگزاری کارگاههای آموزشی برای دانشجویان است، که در سایر دانشگاهها شاید در حدود یک ماه به طول میانجامد. دانشجویان این دانشگاه باید از این فرصت و دیدگاهی که وجود دارد، بهره ببرند.
عضو هیئتعلمی دانشگاهخاتم: ما مدیون اساتید خود هستیم
خانم دکتر خدابخشی، عضو هیئتعلمی دانشگاه خاتم در رشته روانشناسی، خطاب به اساتید خود در دوران تحصیل و تمامی اساتید و معلمان حاضر در جمع گفت: اگر ما رسمیت یافتیم و اکنون در کسوت استادی اینجا هستیم، به خاطر وجود شماست. پس از شما صمیمانه ممنونیم. امیدوار هستم ما لیاقت این همه محبت شما را داشتهباشیم و بتوانیم در راه اعتلای علم و پیشرفت آن قدمهای مؤثر برداریم. وی ادامه داد: بنده از اینکه در این محیط آرام، پربار و غنی علمی، به امر آموزش و پژوهش مشغول هستم و دغدغهی دیگری ندارم، ممنونم و از همهی شما عزیزان در تمام گرایشها و رشتههای مختلف میخواهم که به ما که تازه به اینجا آمدهایم، کمک کنید تا بتوانیم شرایط این دانشگاه را ارتقا بخشیم. ما در این مسیر نیازمند رهنمودهای ارزشمند شما هستیم.