دانشگاه خاتم برگزار میکند: سخنرانی دکتر محمد عمادی (مدیر ارشد در شرکت Qualcomm)

دانشگاه خاتم برگزار می کند:

عنوان سخنرانی:

همزیستی WAN، WLAN، و BT (گلوگاهها و راه حل ها)

Abstract

با کوچک شدن ابعاد تلفنهای همراه و استفاده از MIMO و سیستمهای چند آنتنی، در کنار تمایل بالا به اشتراک گذاری آنتنهای مختلف BT، WLAN و WAN، گروه جدیدی در اکثر شرکتهای بزرگ چون Qualcomm وApple   و دانشگاههای مطرح جهان همچون  میشیگان و استنفورد با عنوان همزیستی (co-existence) شکل گرفته است. کار اصلی این گروهها بررسی معضلات مختلف اعم از:

1. Saturation (P1dB)
  2. Inter modulation (IIP3, FE-IIP2, X-mode IIP3, Mixer IIP2)
  3. Reciprocal mixing
  4. Skirt noise
  5. ADC Folding

و در نهایت ارایه راه حل در سطوح مختلف زیر می‌باشد.

1. طراحی و ساخت آنتنها برای کاهش Coupling بین آنتنهای WAN و WLAN
  2. استفاده از فیلترهای همزیستی (SAW,BAW,FBAR) و سایر روشهای مختلف در حوزه فرکانس
  3. استفاده از تکنیکهای وفقی، فرکانس نمونه برداری متغیر و AGC های هوشمند

در این ارایه به بررسی موضوعات فوق الذکر و در نهایت به بررسی برخی از اختراعات ثبت شده در شرکت Qualcomm در این حوزه می پردازیم.

سخنران: دکتر محمد عمادی

(مدیر ارشد در شرکت Qualcomm)

Biography

Mohammad Emadi received his B.Sc. degree from the University of Tehran, Iran in 2004, and his M.Sc. and Ph.D. degrees from Sharif University of Technology, Tehran, Iran in 2006 and 2012 respectively, both in electrical engineering. He worked for six years as a lead designer at communication systems group in the Sharif University Research Center to develop wireless communication links and sensors using phased array antennas. While he was working on his Ph.D., he founded his first company, Sanat Sharif. He was also a manager of Tolou Research Center at Sharif University from 2011 to 2012. From 2013 to 2014, He worked as a postdoctoral research associate at Ultra-High-speed Nonlinear Integrated Circuit (UNIC) lab, Cornell University on sub-millimeter wave imaging systems especially for health care applications, where he won the Cornell Electrical and Computer Engineering Innovation Award. Currently, he is working at Qualcomm Inc. in San Jose as a Senior Staff manager, focusing on WiFi and small cell communication links. Meanwhile, he is a member of IEEE 802.11ax standard development and point of contact of the co-existence issues in Qualcomm Inc. Mr. Emadi is a member of more than 10 academic and industrial committees and has published more than 50 papers and patents in communication systems. He received the Best Researcher of 2009 from the Ministry of Science, and he was also the recipient of the Silver Medal of the Physics Olympiad (1999) and honored at IEEE Paper Contest in Iran (2004).

زمان: شنبه 1395/6/13ساعت 10 صبح

مکان: دانشگاه خاتم، سالن امام رضا(ع)

از کلیه دانشجویان گرامی و سایر علاقمندان دعوت می شود که در سخنرانی حضور یابند

علاقمندانی که مایل به ملاقات در زمینه تحقیقات علمی هستند